Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Baia Mare, reacție în legătură cu averea nejustificată: „Mama mea avea banii în cont din vânzarea unui imobil și mi i-a tranferat în numerar”

Primarul din Baia Mare, reacție în legătură cu averea nejustificată: „Mama mea avea banii în cont din vânzarea unui imobil și mi i-a tranferat în numerar”

Primarul din Baia Mare, reacție în legătură cu averea nejustificată: „Mama mea avea banii în cont din vânzarea unui imobil și mi i-a tranferat în numerar”
Sursa foto: sursă foto: facebook
01 Iul 2019   •   12:54

UPDATE  ANI a sesizat procurorii pentru verificarea averii edilului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, după ce inspectorii Agenţiei de Integritate au constatat că acesta nu poate justifica suma de 2,7 milioane de lei.

Acesta a spus într-un interviu la Antena 3 că ar fi primit o donație din partea mamei sale, care ar fi fost verificată de către ANI în trecut.

„În 2009 am primit un dar, respectiv o donație din partea mamei mele, de un milion și jumătate de euro. Această chestiune a fost verificată de către ANI în 2010, mama mea avea banii în cont din vânzarea unui imobil și mi l-a tranferat în numerar”, a declarat Cătălin Cherecheş. 

----------------------------

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat luni că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 2,7 milioane lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. 

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cherecheş Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş, în perioada 26 iunie 2012 - 31 decembrie 2017. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cherecheş Cătălin", se arată într-un comunicat al ANI. 

Cătălin Cherecheş a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Catalin Chereches Baia Mare avere primar ANI
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close