Antena 3 CNN Actualitate Locale Restricții în două comune din Iași, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie: Baruri, restaurante și cluburi închise

Restricții în două comune din Iași, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie: Baruri, restaurante și cluburi închise

În comunele Cepleniţa şi Răchiteni din județul Iași vor intra în vigoare noi restricții, din cauza ratei de infectare care a trecut de 3 la mia de locuitori. CJSU a decis să închidă restaurantele și cafenelele, iar nunțile, botezurile și mesele festive vor fi interzise.

Restricții în două comune din Iași, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie: Baruri, restaurante și cluburi închise
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    27 Aug 2021   •   20:04

În comunca Ceplenița, incidența este de 3,09 la mia de locuitori, iar în Răchiteni, de 3,04.

”Suntem în situaţia nedorită cu două comune din Iaşi – Cepleniţa şi Răchiteni – în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Respectăm legislaţia care specifică măsurile care trebuie luate astfel încât să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Vom urmări cu atenţie evoluţia pandemică din cele două comunităţi şi vom pune accent pe vaccinarea populaţiei”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Restricțiile din cele două comune vor fi impuse pe o perioadă de două săptămâni.

CJSU Iași a decis să fie interzisă activitatea cu publicul a agenţilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor şi la terase.

Activitatea cu publicul a operatorilor licentiaţi în domeniul jocurilor de noroc precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau altor evenimente culturale au fost interzise.

Nunțile, botezurile, mesele festive sunt și ele pe lista interdicțiilor din cele două comune, timp de 14 zile.

Mai mult decât atât, sunt interzise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber.

Barurile, cluburile, discotecile și piscinele interioare vor fi și ele închise pe această perioadă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: restricţii Iași
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close