Antena 3 CNN Actualitate Locale Sătenii din județul Buzău sunt revoltați. Plătesc taxă de salubrizare, însă nu se ridică niciodată gunoiul

Sătenii din județul Buzău sunt revoltați. Plătesc taxă de salubrizare, însă nu se ridică niciodată gunoiul

Sătenii din județul Buzău sunt revoltați. Plătesc taxă de salubrizare, însă nu se ridică niciodată gunoiul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Apr 2017   •   12:40

Primăria percepe taxă de gunoi în sate din care nu se colectează gunoiul, nu au pubele, iar localnicii nu au semnat niciun contract cu vreo firmă de colectare a gunoiului. O spun localnicii din comuna buzoiană Cozieni, care plătesc 10 lei pe an, pentru salubrizarea locurilor. Deși suma nu este mare, oamenii nu înțeleg de ce o achită, dacă este tot mai mult gunoi în jur, potrivit adevarul.ro.

„Primăria comunei Cozieni percepe taxă de gunoi în sate unde oamenii poate nici n-au auzit de colectarea gunoiului. Nu există pubele, nu s-a semnat niciun contract cu vreo firmă de colectare a gunoiului. Cei de la primărie au motivat că maşina nu urcă până acolo. Mi se pare un abuz din partea lor”, a spus o tânără din comună.

Astfel de plângeri au ajuns și la Primărie. Daniel Panaitescu, primarul comunei Cozieni, spune că nemulţumirea localnicilor este nejustificată,

pentru că din banii dați de fiecare sătean nu se acoperă nicio zecime din valoarea contractului cu firma de salubrizare.

„Din aceşti bani eu încasez lunar mai puţin de 300 de lei pe lună iar la firma Romprest plătesc 3.700 de lei în fiecare lună pentru a ridica gunoiul de la cele patru puncte amenajate. Îi anunţ pe localnici însă că în cel mult o lună de zile vom intra în parteneriat cu adminsitraţia comunei vecine Pârscov, care îşi cumpără maşină de salubrizare, astfel încât să vină de cel puţin două ori pe lună şi la noi să ridice gunoiul. O să pună pubele şi atunci o să fie necesară o taxă de gunoi pe cap de locuitor”, spune Daniel Panaitescu.

Primarul spune că localitatea Cozieni este ultima de pe Valea râului Bălăneasa care are contract de ridicare a gunoiului, localnicii din următoarele cinci comune fiind nevoiţi să arunce deşeurile menajere pe malul apei.

 

×
Subiecte în articol: Buzau gunoi taxa
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close