Antena 3 CNN Actualitate Locale Șefa DSP Suceava a fost eliberată din funcție, în urma scandalului privind raportarea greșită

Șefa DSP Suceava a fost eliberată din funcție, în urma scandalului privind raportarea greșită

Manuela Trifan, delegată la șefia DSP Suceava după apariția focarului de coronavirus, a confirmat marți, eliberarea sa din funcție, începând cu 20 ma. Ea a atras atenția publică și antipatia Ministerului Sănătății după ce a dezvăluit că la Suceava s-au raportat testele pozitive ca fiind persoane infectate cu Covid 19, chiar dacă o persoană a făcut un test de mai multe ori.

Șefa DSP Suceava a fost eliberată din funcție, în urma scandalului privind raportarea greșită
19 Mai 2020   •   21:17

Medicul Manuela Trifan a primit decizia de încetare a mandatului de interimat pe care îl avea la DSP. ”Am primit o hârtie din care reiese că de mâine trebuie să mă întorc la Iași. Aștept și ordinul de Ministru și mă voi conforma cu mare bucurie”, a declarat Manuela Trifan, citată de Obiectiv de Suceava.

 Acum patru zile, dr. Trifan ar confirmat pentru o publicație locală că Suceava a ajuns să fie declarată focar de coronavirus din cauza unei raportări greșite a cazurilor. Suspiciunea a venit după ce a constat că se raporta un număr foarte mic de persoane vindecate și un număr inexplicabil de mare de cazuri, comparativ cu restul județelor.

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a mai afirmat la acel moment Manuela Trifan.

Manuela Trifan a declarat într-un interviu la radio Europa Liberă, că nu i-au fost aduse reproșuri odată cu înlăturarea sa din funcție și că se va întoarce la Iași, la postul său de inspector din care a fost delegată în urmă cu două luni.

Mandatul de interimat al Manuelei Trifan ar fi urmată să se încheie în iulie. Ea a spus însă că este bucuroasă că se poate întoarce acasă, la familia din Iași, la care nu a mai ajuns de când a fost delegată la Suceava.

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close