Antena 3 CNN Actualitate Locale Acuzații grave la Spitalul Arad. Aparținătorii susțin că trebuie să semneze un document suspect pentru a ridica trupurile neînsuflețite ale rudelor

Acuzații grave la Spitalul Arad. Aparținătorii susțin că trebuie să semneze un document suspect pentru a ridica trupurile neînsuflețite ale rudelor

Noi acuzații șocante la Spitalul Județean Arad.

Acuzații grave la Spitalul Arad. Aparținătorii susțin că trebuie să semneze un document suspect pentru a ridica trupurile neînsuflețite ale rudelor
Sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad
de Laura Dinu    |    25 Mar 2021   •   10:30

Rudele mai multor pacienți decedați de COVID spun că reprezentanții spitalului îi obligă să semneze documente prin care declară că nu au obiecții în privința tratamentului și diagnosticului stabilit.

Oamenii spun că, dacă nu semnează aceste acte, reprezentanții spitalului refuză să le dea trupurile decedaților. 

Nepoata unei femei decedate din cauza SARS-CoV-2 la Spitalul din Arad a povestit jurnaliștilor Antena 3 că documentul i s-a părut cel puțin suspect, însă a fost nevoită să îl semneze deoarece, în caz contrar, nu ar fi primit trupul neînsuflețit al bunicii ei. 

”Nu este obligatorie completarea acestei cereri”

Pe de altă parte, reprezentanții spitalului se apără. 

”În primul rând vreau să precizez că nu este obligatorie completarea acestei cereri, este vorba despre cererea de scutire de necropsie care este o anexă a normelor metodologice de aplicare a legii 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane și prelevarea organelor și țesuturilor de la cadavre în vederea transplantului. 

Era obligatorie înaintea pandemiei, se completează de aparținătorii care doresc scutirea de autopsie a decedatului, iar acum a apărut un ordin, din 6 aprilie 2020, nr. 570, prin care autopsia anatomo-patologică a cadavrului pentru a confirma sau preciza completarea diagnosticului clinic de deces, când cauza se confirmă prin analize de laborator,  nu mai este necesară și este de evitat din cauza riscurilor de transmitere”, susține Mircea Onel, director medical Spitalul Județean Arad. 

Reprezentanții spitalului spun că acuzațiile sunt false

”La COVID, conform protocolului din 13 martie 2020, această anexă nu mai este menționată. Dacă aparținătorii consideră că tratamentul sau îngrijirea pacientului a avut ca repercursiuni decesul pacientului, atunci se pot adresa organelor abilitate”, a adăugat el. 

Directorul medical susține că nu se pune problema ca, în cazul celor care nu vor să semneze formularul, să nu fie predate trupurile neînsuflețite ale rudelor.

Cu toate acestea, există mai multe persoane care susțin că au dovezi prin care pot demonstra că acuzațiile sunt fondate. 

Revenim cu informații. 

 

×
Subiecte în articol: spital arad
Parteneri
Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină!
x close