Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr de 18 ani a murit la colindat, cu o mască de cauciuc pe față, la Iași | "Era cel mai bun copil!"

Un tânăr de 18 ani a murit la colindat, cu o mască de cauciuc pe față, la Iași | "Era cel mai bun copil!"

Un tânăr de doar 18 ani din Iași a murit după ce a mers la urat în ajunul Anului Nou, alături de mai mulți prieteni din sat.

Un tânăr de 18 ani a murit la colindat, cu o mască de cauciuc pe față, la Iași | "Era cel mai bun copil!"
de Georgiana Adam    |    04 Ian 2022   •   14:52

Iustin Anițoaiei a ajuns de urgență la spital, în stop cardio-respirator, în timp ce se afla la colindat alături de prieteni. La scurt timp, medicii au fost nevoiți să declare decesul. 

Nu era cunoscut cu probleme de sănătate

Familia tânărului susține că acesta nu era cunoscut cu probleme de sănătate. Părinții acestuia sunt devastați de durere iar prietenii și vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa băiatului care visa să devină medic. 

„Nu pot vorbi, nu mai pot! Mă tot întreb de ce s-a întâmplat asta, de ce lui? Era cel mai bun copil, făcea cât o mie de copii. Era cel mai bun băiat din lume, cel mai cuminte și cel mai frumos. El era tot ce aveam, era sufletul meu, singurul meu copil. Nu mai pot, nu vreau să cred că asta s-a întâmplat. E un coșmar. Nu mai putem! Nu era bolnav, era un copil sănătos. Mama lui e asistentă medicală și de mic l-a îngrijit și s-a asigurat că totul e bine.

”Eu mă gândesc că de la masca aia de cauciuc pe care o avea pe față”

Nu ne putem explica ce s-a întâmplat. Eu mă gândesc că de la masca aia de cauciuc pe care o avea pe față și cum a dansat, s-a agitat, poate s-a sufocat cu ea pe față. Nu știu, nu am o explicație. Nici nu vreau să mă gândesc. Era cel mai bun copil. Era elev în clasa a 12-a la liceul din Pașcani și voia să dea la facultate, să meargă la medicină sau la agronomie”, a spus plângând Tudorel Anițoaiei, tatăl băiatului.

Medicii legiști nu au descoperit nimic anormal

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac cercetări pentru a putea stabili cauza decesului. Trupul tânărului a fost dus la IML pentru examenul medico-legal. Însă, din primele evaluări ale medicilor, nu a fost observat nimic anormal. 

„Polițiștii au deschis în cauză un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. De asemenea s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, în urma necropsiei tânărului nu a fost observat de către medicul legist nimic anormal. Din această cauză au fost recoltate multiple probe biologice pentru a se stabili cauza morții. Oamenii legii vor să afle dacă în corpul tânărului au existat substanțe străine care i-ar fi putut cauza moartea sau dacă suferea de vreo boală necunoscută care nu ar fi putut fi observată în urma autopsiei. Trupul neînsuflețit al tânărului a fost ridicat de la Institutul de Medicină Legală chiar în prima zi din an.

Tragicul incident a avut loc pe data de 31 decembrie 2021

Iustin Anițoaiei a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe – Târgu Frumos chiar în seara de Anul Nou, după ce fusese la urat alături de prieteni. În seara respectivă, tânărul ar fi purtat pe față o mască de cauciuc. 

În ciuda tuturor eforturilor făcute de medici, care l-au resuscitat timp de 2 ore, tânărul și-a pierdut viața, scrie bzi.ro.

×
Subiecte în articol: iustin anitioaiei Iași
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close