Antena 3 CNN Actualitate Locale Târgul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii s-a deschis la Craiova

Târgul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii s-a deschis la Craiova

Târgul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii s-a deschis la Craiova. Antreprenori din toate colţurile ţării sunt prezenţi acolo pentru a-şi promova produsele realizate manual, de la obiecte din lemn până la bijuterii unicate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   17:56

Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova a adunat antreprenori din toată țara, care își promovează aici produsele realizate manual cu multă meticulozitate La deschidere a fost prezent inclusiv primarul, Lia Olguța Vasilescu.

"Prin acești oameni talentați pe care îi avem în sală, eu, personal, îmi redescopăr bunicii. Fiecare stand ascunde o poveste. Fiecare meșter a adus cu el tradiția și pasiunea pentru creație", a declarat Anuță Cristian, directorul executiv al Agenției IMM-urilor Craiova 

Citește și: Ariciul a fost declarat ”Animalul anului 2024”. A obținut mai multe voturi decât veverița sau vulpea

"Dacă acum 50 de ani erau mai ieftine produsele handmade și mai scumpe cele din magazine, iată că acum sunt mai scumpe cele handmade decât cele din magazine. De ce?  Numărul meșterilor populari sunt din ce în ce mai puțini. Trebuie să facem cumva să încurajăm tradiția", a precizat Lia Olguța Vasilescu. 

"Este pentru tradiție, pentru ce reprezentăm noi ca tradiție și cultură", a declarat Lucian Rus, secretar de stat, Ministerul Economiei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Meșterii i-au întâmpinat pe craioveni cu haine tradiționale, bijuterii și jucării din lemn. Târgul pentru artizanat și meșteșuguri din Craiova rămâne deschis până miercuri, 6 decembrie.  

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close