Antena 3 Actualitate Locale Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură din cauza datoriilor uriașe

Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură din cauza datoriilor uriașe

de Andreea Ştefan    |    Andreea Borboros    |    26 Oct 2021   •   08:18
Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură din cauza datoriilor uriașe
Sursa foto: Hepta

Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură, după ce termenul stabilit de primarul Dominic Fritz cu furnizorul de gaze pentru plata datoriilor a expirat, iar datoria este de peste 300 de milioane de lei.

UPDATE Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură.

Știre inițială

Timișorenii ar putea oricând să rămână fără apă caldă și căldură, după ce termenul stabilit de primarul Dominic Fritz cu furnizorul de gaze pentru plata datoriilor a expirat. 

Compania Holterm are datorii în acest moment în valoare de peste 300 de milioane de lei către furnizorul de gaze.

Timișorenii stau acum cu frică și se așteaptă ca în orice moment să rămână fără apă caldă și căldură.

Societatea de gaz a anunțat că va sista robinetul de furnizare către societatea care oferă căldură și apă caldă celor 50.000 de locuințe din Timișoara.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că negociază cu o altă societate de furnizare a gazului, însă deocamdată nu a primit nimic din partea acestora.

Pentru a putea debloca această situație gravă în care a ajuns Timișoara este nevoie atât de suport financiar din partea guvernului, cât și de majorarea prețului la gigacalorie, la nivel local.

Mai exact, Dominic Fritz anunța că va propune astăzi în Consiliul Local Timișoara micșorarea prețului gigacaloriei de la 400 de lei la 800 de lei, iar asta va aduce încă o veste proastă pentru timișoreni - creșterea prețului facturilor.

Societatea de gaz a spus însă că va păsui societatea de termoficare, dar nu se știe până când.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close