Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei surori din Iaşi, la un pas de moarte după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanţă toxică

Trei surori din Iaşi, la un pas de moarte după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanţă toxică

Trei surori din satul Jigoreni din Iaşi, în vârstă de şase, opt şi 11 ani, au fost la un pas de moarte, astăzi, după ce bunica lor le-a spălat pe cap cu o substanţă extrem de toxică.

Trei surori din Iaşi, la un pas de moarte după ce bunica le-a spălat pe cap cu o substanţă toxică
de Alin Tarnovschi    |    05 Iun 2021   •   19:24

Cele trei surori locuiesc în localitatea Jigoreni din comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi. Astăzi, bunica lor a încercat să le scape de păduchi şi le-a spălat pe cap cu o substanţă extrem de toxică, folosită pentru oi.

Aflată sub influenţa alcoolului, femeia din Jigoreni le-a luat pe cele trei copile în vârstă de şase, opt şi 11 ani şi le-a spălat pe cap cu soluţia toxică.

La scurt timp, copilele au început să se simtă rău, iar familia a sunat de urgenţă la 112.

Medicii SMURD le-au explicat oamenilor să le spele pe cap cu apă şi săpun, de mai multe ori, pentru a îndepărta soluţia chimică, până la sosirea echipajelor de urgenţă.

La faţa locului a fost trimis un elicopter SMURD, dar şi o autospecială de transport victime multiple.

În urmă cu numai o săptămână, alte trei surori au murit în satul Ungra din judeţul Braşov, după ce mama lor le-a spălat pe cap pentru a le scăpa de păduchi cu o substanţă toxică folosită la oi.

Comunitatea din Ungra pregăteşte înmormântarea celor trei fetiţe care au murit după ce mama lor le-a spălat pe cap cu antiparazitar pentru oi

Ca şi în cazul tragediei din Ungra, cele trei surori din Jigoreni au fost spălate pe cap, cel mai probabil, cu aceeaşi substanţă toxică folosită pentru oi, respectiv tomoxan.

Bunica fetiţelor va fi audiată de poliţişti.

"Copiii au fost găsiți conștienți, substanța respectivă este o substanță toxică, cu potențial de a dezvolta convulsii atunci când ea ajunge în circulație. A fost indicată spălarea părului de către părinți cu apă din abundență, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor. A început evaluarea copiilor și tratamentul cu fluide, de asemenea s-a făcut spălătură oculară cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic, îi aducem la Spitalul de Pediatrie", a declarat Diana Cimpoeșu.

Ea speră că evoluția copiilor va fi favorabilă, dar spune că este nevoie de tratament și de monitorizare.

×
Subiecte în articol: Iași SMURD Jigoreni
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close