Antena 3 CNN Actualitate Locale Trenuri blocate și copaci căzuți, în urma ninsorilor abundente din ultimele ore

Trenuri blocate și copaci căzuți, în urma ninsorilor abundente din ultimele ore

Trenuri blocate și copaci căzuți, în urma ninsorilor abundente din ultimele ore
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Dec 2017   •   12:07

Ninsorile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Bistriţa-Năsăud au creat probleme în circulaţia trenurilor şi în alimentarea cu electricitate a localităţilor, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). 

Din cauza căderilor de copaci pe firul de contact, între staţiile CF Arion şi Grădiniţa, trei trenuri de călători nu şi-au putut continua drumul. 

Astfel, trenul 1766 Timişoara - Iaşi, cu aproximativ 120 pasageri, a staţionat între localităţile Ilarion şi Grădiniţa, trenul 1830 Timişoara- Iaşi a staţionat la Silhoasa, iar trenul 5712 Ilva Mică - Suceava a fost oprit în staţia Ilva Mică, din cauza blocării căii ferate cu celelalte două trenuri. 

Potrivit CJSU, problemele la alimentarea cu energie electrică în zona în care staţiona trenul 1766 au fost remediate în jurul orei 9,16, urmând ca garnitura să fie repusă în circulaţie. 

Un alt copac a căzut pe DN 17D, între localităţile Rebrişoara şi Nepos, intervenindu-se rapid pentru înlăturarea acestuia. 

În zona Piatra Fântânele, aproximativ 360 abonaţi au rămas fără energie electrică, însă echipele de intervenţie au reuşit să remedieze defecţiunile în jurul orei 10,37. 

Potrivit comunicatului CJSU Bistriţa-Năsăud, pe drumurile naţionale şi judeţene s-a intervenit, duminică dimineaţa, cu circa 50 de utilaje de deszăpezire şi cu peste 360 de tone de material antiderapant. 

Prognoza meteo arată că în următoarele ore ninsorile vor continua pe arii relativ extinse, iar la munte vântul va bate cu putere, spulberând sau viscolind zăpada. 

Având în vedere condiţiile meteo, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor care acţionează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot judeţul. 

În Pasul Tihuţa, pe DN 17, echipaje formate din poliţişti de la Serviciul Rutier şi de la postul de poliţie zonal efectuează controale în trafic, pentru a se asigura că autovehiculele care urcă sunt echipate corespunzător de iarnă şi pentru a evita, astfel, formarea de blocaje în trafic. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: zapada
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close