Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru ucraineni s-au rătăcit în zona Pop Ivan, din Munții Maramureșului. Unul a căzut într-o prăpastie

Patru ucraineni s-au rătăcit în zona Pop Ivan, din Munții Maramureșului. Unul a căzut într-o prăpastie

Patru ucraineni s-au rătăcit, în această după amiază, în zona Pop Ivan, din munții Maramureșului. Unul a căzut într-o prăpastie. În urma unui apel la 112 Salvamont Maramureș a început operațiunea de căutare şi salvare.

Patru ucraineni s-au rătăcit în zona Pop Ivan, din Munții Maramureșului. Unul a căzut într-o prăpastie
Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    24 Dec 2022   •   17:55

Potrivit Salvamont Maramureș, cei patru ucraineni, cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, sunt în partea română, la o altitudine de peste 1.800 metri, în zona Vârfului Pop Ivan din Munții Maramureșului.

Toți sunt cu probleme medicale, unul dintre ei având o fractură de membru inferior după ce a căzut în prăpastie. Cei patru au solicitat ajutor de urgență prin apel la 112.

"Din păcate, datorita timpului nefavorabil nu este posibilă utilizarea elicopterului și nici a dronei din dotare pentru o localizare mai precisă și o eventuală extracție aeriană a persoanei/persoanelor accidentate.

În teren vor fi prezente 3 echipe de salvatori montani (aproximativ 14 – 16 oameni) care, împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră Maramureș, vor încerca – contracronometru – găsirea și ulterior evacuarea cetățenilor ucrainieni aflați in primejdie”, spune Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș, citat de ziarmm.ro

Din fericire, doi din cei patru cetățeni ucraineni au fost descoperiți de cei de la Salvamont și polițiștii de frontieră, urmând a fi transportați la spital.

 

×
Subiecte în articol: ucraineni Salvamont Maramureş prapastie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close