Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Buzău a ținut cadavrul mamei sale în grădină, câteva luni, pentru a-i încasa pensia

Un bărbat din Buzău a ținut cadavrul mamei sale în grădină, câteva luni, pentru a-i încasa pensia

Un nou caz macabru, într-un sat din județul Buzău. Un bărbat a ținut cadavrul mamei sale în grădină, timp de câteva luni, pentru a-i încasa pensia.

Un bărbat din Buzău a ținut cadavrul mamei sale în grădină, câteva luni, pentru a-i încasa pensia
Sursa foto: pixabay
de Alexandra Dima    |    02 Oct 2021   •   14:32

Un bărbat de 51 de ani dintr-un sat din județul Buzău a încasat cu regularitate, timp de câteva luni, pensia mamei sale, deși femeia nu mai trăia de ceva timp. Cel care și-a dat seama că la mijloc e ceva suspect și a sesizat autoritățile, a fost poștașul. Polițiștii din Buzău au demarat o anchetă. 

Poștașul care îi ducea pensia în satul Puiești, județul Buzău, a spus că nu a mai văzut-o de câteva luni pe femeia în vârstă de 90 de ani, banii fiind încasați de fiecare dată de fiul acesteia.  

Acesta i-a spus poștașului că mama lui este la pat, bolnavă. Când poștașul a cerut să o vadă, fiul a refuzat pe motiv că nu e curățenie în casă și miroase urât. 

Femeia ar fi murit în primăvară

În cele din urmă, polițiștii au găsit cadavrul femeii în grădina casei, acoperit cu un morman de vegetație uscată.

„Poliţiştii Secţiei 8 Râmnicelu au fost sesizaţi direct de către factorul postal din comuna Puieşti despre faptul că, de mai multe luni nu a mai observat o bătrână de 90 ani. Din primele verificări a rezultat că bătrâna ar fi decedată din primăvara acestui an, iar fiul său, de 51 ani, cunoscut ca şi consumator de alcool, a dus-o în gradina casei şi a acoperit-o cu vegetaţie, pentru a încasa pensia în continuare.” - se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Femeia ar fi murit în primăvară, conform datelor preliminare. Surse din cadrul anchetei spun că pe cadavru nu au fost găsite urme de violență. Deși este luată mai degrabă în calcul ipoteza morții naturale, nu este exclusă nici varianta unei crime, potrivit Adevărul.

Fiul ar fi ascuns decesul mamei sale doar pentru a încasa pensia în continuare.

Un alt bărbat din Galați și-a ținut patru luni mama moartă în casă, pentru a-i încasa pensia

Un caz similar a avut loc în vara anului 2019, când bărbat, de 45 ani, din judeţul Galaţi, s-a ales cu dosar penal, după ce şi-a ţinut mama decedată în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia. 

×
Subiecte în articol: Buzau pensie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close