Antena 3 CNN Actualitate Locale Un blogger din Bacău, o mică avere din bani publici. Câți bani a primit de la primărie pentru monitorizarea presei locale

Un blogger din Bacău, o mică avere din bani publici. Câți bani a primit de la primărie pentru monitorizarea presei locale

Un blogger din Bacău, o mică avere din bani publici. Câți bani a primit de la primărie pentru monitorizarea presei locale
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Oct 2016   •   10:50

Un blogger a primit 500.000 de lei, din bani publici, pentru monitorizarea presei din Bacău în perioada 2010-2015.

Florin Popescu era cunoscut pentru site-ul unde posta frecvent articole cu un limbaj suburban şi defăimător. După ce s-a asociat cu un fost coleg din presa locală pentru a fonda o firmă, a obţinut contractul de peste 110 mii de euro de la de la Primăria Bacău.

În referatul aprobat de municipalitate, se arăta că serviciile bloggerului sunt utile pentru menţinerea unei legături permanente cu opinia publică. Timp de cinci ani, Florin Popescu a dus lunar la Primărie dosarul de monitorizare care ar fi trebuit să conţină tilturile în care era menţionată instituţia şi CD-uri cu înregistrările emisiunilor în care apăreau edilii.

Pentru toate acestea bloggerul primea 6000 de lei lunar, deşi Primăria era abonată la ziarele locale şi avea şi angajaţi care trebuiau să urmărească apariţiile în presa locală.

Jurnalistul Mircea Merticariu, cel care a semnalat cazul în Adevărul, ne-a trimis răspunsurile pe care le-a primit de la Primăria Bacău și de la Consiliul Județean în legătură cu contractele pe care insituțiile de stat le-au încheiat cu bloggerul Florin Popescu.

327.000 de lei a plătit Primăria Bacău firmei bloggerului Florin Gheorghe Popescu, zis „Aghiuta“, pentru monitorizarea presei în perioada 2010-2015, iar Consiliul Judeţean, pentru contractele din 2011 până în prezent, aproape 170.000 de lei.

De cealaltă parte, bloggerul Florin Popescu susține că sumele nu sunt reale și că se află în proces cu jurnalistul. 

”Toate cifrele prezentate sunt absolut eronate. Eu sunt cu acel jurnalist în proces. Eu am o agenție locală de presă și publicitate. Am foarte multe contracte de publicitate. Am luat 1000 de euro lunar, timp de cinci ani de la Primăria Bacău. E departe de cifrele prezentate. De la Consiliul Județean Bacău am luat 500 de euro, dar nu cinci ani”, a declarat bloggerul Florin Popescu, la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: bani publici blogger previziuni
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close