Antena 3 CNN Actualitate Locale Vești bune pentru timișoreni! Oraşul de pe Bega intră în scenariul verde

Vești bune pentru timișoreni! Oraşul de pe Bega intră în scenariul verde

Municipiul Timișoara intră în scenariul verde, după ce incidența cazurilor de COVID a ajuns la 1,4 la mia de locuitori.

Vești bune pentru timișoreni! Oraşul de pe Bega intră în scenariul verde
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    08 Mai 2021   •   14:24

"Vești bune, din nou, pentru timișoreni. Astăzi, 08.05.2021, municipiul Timișoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare Covid-19 de 1,40/1000 de locuitori. Ieri încă era peste 1,5/1000 de locuitori. Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timișoara, iar cu această ocazie municipiul Timișoara iese de pe anexele cu restricții suplimentare, fiind aplicabile restricțiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021", a informat sâmbătă prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth.

Ce activităţi vor fi permise în Timişoara

Astfel, de duminică, în Timișoara va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. În ultimele două săptămâni, activitatea era permisă la o capacitate de 30%.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50%, iar organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. 

Anunţul făcut de prefectul judeţului Timiş

"Aceste activități sunt permise cât timp municipiul Timișoara are o incidență cumulată mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 1,5/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 1,5/1000 de locuitori", a transmis prefectul județului.

Conform acestuia, aceste măsuri se aplică și în Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, începând de duminică, cu mențiunea că în aceste localități se ridică mai multe restricții, deoarece până acum erau pe anexa 2 cuprinzând localitățile unde incidența era mai mare de 4/1000 de locuitori.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Timisoara vesti bune scenariul verde
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close