Antena 3 CNN Actualitate Locale Apariție surprinzătoare la Mănăstirea Neamț. Un zimbru s-a plimbat nestingherit prin curtea lăcașului de cult

Apariție surprinzătoare la Mănăstirea Neamț. Un zimbru s-a plimbat nestingherit prin curtea lăcașului de cult

Peisajul de iarnă autentic a fost perturbat de o apariție neobișnuită la Mănăstirea Neamț. Un zimbru a reușit să intre în curtea bisericii și s-a plimbat fără să fie deranjat. Oamenii l-au filmat de pe margine.

Apariție surprinzătoare la Mănăstirea Neamț. Un zimbru s-a plimbat nestingherit prin curtea lăcașului de cult
Sursa foto: Facebook/ Benedict Sauciuc
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   21:25

Animalul a intrat nestingherit pe poarta mănăstirii și s-a plimbat prin incintă preț de mai multe minute. Benedict Sauciuc, starețul mănăstirii, este cel care a postat imaginile în mediul online.

"Mănăstirea Neamţ - Un pelerin neobişnuit în incinta mănăstirii 09 ianuarie 2024", a scris părintele Benedict Sauciuc.

Cel mai probabil, din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă și a zăpezii care a acoperit o bună parte din sursele de hrană, animalul a vrut să caute de mâncare în zone antropizate. 

Cel mai probabil, zimbrul a plecat din Parcul Natural Vânători Neamț, locul cunoscut ca fiind singurul loc din ţară în care zimbrul trăiește în libertate.

Citește și: Imagini cu primul tunel de autostradă în stâncă, săpat de austrieci în România | "Se lucrează în trei schimburi, 24 de ore din 24"

Zimbrul este cel mai mare mamifer european terestru. Poate atinge la maturitate 1,90 metri înălțime și 920 kg. A reapărut în România, după ce dispăruse acum câteva sute de ani, grație unor proiecte cu fonduri europene.

 

×
Subiecte în articol: zimbru manastire Târgu Neamț
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close