Antena 3 CNN Actualitate Povestea Loredanei Matcaşu, tânăra româncă mamă a trei copii şi şoferiţă de TIR: "Iubesc meseria asta!"

Povestea Loredanei Matcaşu, tânăra româncă mamă a trei copii şi şoferiţă de TIR: "Iubesc meseria asta!"

Loredana Matcaşu, o tânără româncă, mamă a trei copii, este una dintre cele peste 4.000 de românce care lucrează ca şoferiţă de TIR, însă povestea ei i-a impresionat pe toţi şoferii români de TIR.

Povestea Loredanei Matcaşu, tânăra româncă mamă a trei copii şi şoferiţă de TIR: "Iubesc meseria asta!"
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    16 Mar 2021   •   21:35

Povestea ei a fost făcută publică de Ilie Matei - Omul Şoselelor într-o postare pe Facebook, care a devenit în scurt timp virală.

La 37 de ani, Loredana munceşte cât doi bărbaţi, iar în puţinul timp liber rămas se ocupă de cei trei copii, are grijă de casă, în timp ce cu soţul ei se vede doar la schimbul de tură, amândoi fiind şoferi pe acelaşi camion.

"Frumoasa din poze se numeşte Loredana Matcaşu, este din Galaţi şi ne este colegă de şosea. Până aici, nimic ieşit din comun, având în vedere că sunt peste 4.000 de românce care lucrează în această lume pe roţi ce până acum o perioadă era o lume exclusiv a bărbaţilor.

Loredana locuieşte în Germania împreună cu soţul ei, Daniel, şi el şofer de camion. Colega noastră pare că are 25 de ani, dar aparenţele înşală, are 37 de ani şi este mamă a trei băieţi, Gabriel de 13 ani, Eduard de 11 ani şi Sebastian de 5 ani. Staţi că povestea acum începe!

Ca să îşi crească decent şi cu o şcolarizare bună cei trei răzeşi, colega noastră lucrează cinci nopţi pe săptămână pe un camion cu prelată făcând curse între Germania şi Elveţia, programul ei începând la ora 02.00 dimineaţa şi terminându-se în jur de ora 15.00.

Băieţi, noi ştim ce înseamnă munca la prelată, decopertări, chingi, arimare, toate astea prin ploi, frig, ninsoare sau arşiţă cumplită. Mai mult de atât, Loredana face schimb de tură cu soţul ei, asta pentru ca în permanenţă să fie cineva în preajma copiilor.

El lucrează în tura de zi, de la 15.00 la 03.00 şi apoi schimbă camionul cu ea la ora 03.00, ea mergând în Elveţia, o ţară dificilă ce implică proceduri vamale, ştiţi voi mai bine. Astăzi, vorbind cu ea şi cerând detalii pentru materialul ăsta, am întrebat: Nu îţi e greu? Când te poţi odihni cu 3 copii şi o casă de întreţinut?

Ilie, nu am timp să mă plâng, iubesc meseria asta, dorm maxim 3-4 ore pe zi, în tot timpul liber rămas fac teme cu cei mici, spăl, calc, fac mâncare şi încerc pe alocuri să îmi acord puţin timp mie şi soţului meu. În meseria asta cine are timp să se plângă, probabil nu munceşte destul.

Dragilor, ea este Loredana, o colegă a noastră care face cu mândrie un job ce ne pune şi pe noi ca bărbaţi în dificultate uneori, este mamă şi soţie model şi culmea, toată viaţa asta activă pare că o întinereşte!", se arată în postarea lui Ilie Matei.

Lumea care ne inconjoară a facut un cult pt videochatiste si femei care inteleg prin "a se descurca" să se lipeasca de...

Posted by Ilie Matei-"Omul soselelor" on Tuesday, 16 March 2021

×
Subiecte în articol: Germania TIR Loredana Matcaşu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close