Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode: ”Cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greșeală”

Lucian Bode: ”Cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greșeală”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că pensiile din MAI pun o presiune pe buget de 5,2 miliarde de lei și că pensiile militare nu trebuie confundate cu pensiile speciale.

Lucian Bode: ”Cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greșeală”
Sursa foto: Facebook/Guvernul României
de Adelina Miron    |    28 Ian 2022   •   13:51

Ministrul a oferit câteva detalii legate de numărul de pensionari din MAI și nivelul pensiilor acestora.

„Sunt întru totul de acord ca în România pensiile trebuie să fie plătite pe principiul contributivității. Sunt cu totul de acord ca în România să nu avem pensii speciale. Însă cine confundă pensiile militare cu cele speciale face o greșeală și pensiile de serviciu, pensiile militare, pensiile din sistemul nostru al Afacerilor Interne sunt în acest moment undeva la o presiune pe buget undeva la 5,2 miliarde de lei.

Vorbim despre 97.000 de pensionari proveniți din sistemul de ordine publică. Vorbim despre pensii cuprinse între 1000 și 2500 de lei într-un număr de aproximativ 21.000 de pensionari, pentru ei s-a aplicat acea indexare de 10%. Toți cei care aveau pensii sub 2500 de lei au primit această indexare. Așadar nu cred că este corect să punem semnul egal între pensiile militare și pensiile speciale.

Sunt de acord însă să existe o discuție și în cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, pentru că aici intră și pensiile din rândul MAI și a serviciilor de informații samd. Vorbesc despre aceste categorii. Sunt cu totul de acord să avem aceste analize. Presiunea pe buget este într-adevăr mare, 22-23% din bugetul MAI merge către această compenentă, capitolul social, dar nu sunt de acord cu afirmația pensiile militare, de serviciu sunt pensii speciale”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

 

×
Subiecte în articol: Lucian Bode
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close