Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bolcaş, despre infracţiunea de şantaj pentru care Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare

Lucian Bolcaş, despre infracţiunea de şantaj pentru care Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare

Lucian Bolcaş, despre infracţiunea de şantaj pentru care Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Ian 2014   •   18:00

Avocatul Lucian Bolcaş, care l-a reprezentat în instanţă pe Adrian Năstase, a comentat, în ediţia de luni a emisiunii "100 de minute" infracţiunea de şantaj pentru care fostul premier a fost condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul Zambaccian.

"Cele două infracţiuni principale pentru care a fost condamnat Adrian Năstase îşi au ciudăţeniile lor. Una dintre ele se referă la infracţiunea de şantaj, care se conturează aşa: Adrian Năstase spune unei terţe persoane că o altă persoană ar putea să spună despre Păun Ion că a fost ofiţer acoperit. Nu îi cere să îi transmită, nu o face pe un ton ameninţător, ci numai îl informează cu privire la această situaţie", a declarat Lucian Bolcaş la Antena 3.

"Partea vătămată nu află de la Adrian Năstase această ameninţare, care ar fi putut sau nu să îi provoace o temere. Află de la această terţă persoană, care îi era prieten. Răspunde Adrian Năstase de modul în care această terţă persoană a transmis aceste cuvinte?", încheie avocatul care dă în continuare definiţia infracţiunii de ameninţare: "Promsiunea că îţi voi face un rău mare".

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close