Antena 3 CNN Actualitate Lucruri îngrozitoare petrecute în Grecia pe mare

Lucruri îngrozitoare petrecute în Grecia pe mare

Lucruri îngrozitoare petrecute în Grecia pe mare
01 Aug 2015   •   23:07

Paza de coastă din Grecia a anunțat sâmbătă arestarea a trei indivizi suspectați că au atacat imigranți clandestini care traversau Marea Egee cu vaporul dinspre Turcia, scrie AFP.

Cei trei suspecți, cetățeni greci cu vârsta între 21 și 31 de ani, au fost arestați în insula Samos cu ajutorul unui elicopter leton participant la misiunea europeană de supraveghere a frontierelor Frontex.

Ei erau îmbrăcați în uniforme ale pazei de coastă din Grecia.

În cursul ultimelor săptămâni, mai mulți imigranți clandestini au afirmat că au fost agresați de indivizi îmbrăcați în trupe de 'comando' care le-au smuls chiar lenjeria intimă pentru a găsi banii lichizi pe care îi aveau asupra lor, înainte de a fugi în largul mării cu motorul ambarcațiunii lor.

Unul dintre indivizii arestați a fost reperat joi la bordul unui vas care transporta imigranți spre insula Samos. Imediat după debarcare, impostorul a furat motorul ambarcațiunii, în timp ce restul complicilor, și ei deghizați, îl așteptau în apropiere.

În urma unei percheziții la domiciliile lor, s-au găsit aproximativ 15.000 de euro, cinci motoare de vapor și o cutie cu haine ude, cele nai multe de mărime pentru copii.

O activistă italiană care a primit numeroase apeluri de ajutor din partea imigranților sirieni, Nawal Soufi, a afirmat că a auzit vorbindu-se despre vreo 20 de vase ale căror pasageri au fost ținta unor atacuri în ultimele luni.

×
Subiecte în articol: Grecia marea egee
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close