Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: ”Este în fișa postului președintelui PNL să suțin premierul”

Ludovic Orban: ”Este în fișa postului președintelui PNL să suțin premierul”

Ludovic Orban a anunțat că liberalii au decis în unanimitate susținerea premierului Florin Cîțu și apărarea guvernului în cazul unei moțiuni de cenzură.

Ludovic Orban: ”Este în fișa postului președintelui PNL să suțin premierul”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    03 Sep 2021   •   14:46

„Am luat o decizie statutară de susținere a premierului PNL, o decizie care a fost luată în unanimitate. Cu siguranță, grupurile reunite ale PNL vor apăra Guvernul în fața eventualei sau eventualelor moțiuni de cenzură, este în fișa postului președintelui PNL să suțin premierul și guvernul PNL. La ședința coaliției s-a decis ca pe lângă premierul Cîțu și președintele PNL să fie prezenți și prim-vicepreședinții și secretarii generali.

Am dat un mesaj foarte puternic și foarte clar, pentru mine în urma alegerilor din 6 decembrie, ținând cont de configurația politică a Parlamentului, nu este posibilă decât o coaliție dintre PNL-USR PLUS- UMR. Resping categoric orice fel de speculație privind o posibilă înțelegere cu PSD și voi fi foarte clar în această privință. PNL nu poate să facă niciun compromis cu PSD.

Florin Cîțu a fost desemnat premier al PNL și este premierul care reprezintă PNL. Dacă este o chestiune asupra căruia să reflecteze Florin Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că congresul PNL din 25 septembrie, la care se va alege noul președinte al formațiunii politice, se va desfășura în format fizic.

Ludovic Orban a precizat că deciziile prin vot secret nu permit organizarea congresului online, deși această variantă este posibilă în cazul altor ședințe ale forurilor de conducere statutară a PNL:

„Am discutat propunerile de modificare a statutului Partidului Național Liberal. Am adoptat câteva propuneri.

A fost adoptată posibilitatea organizării în situații excepționale a ședințelor forurilor de conducere statutară ale Partidului Național Lieral în sistem online. Cu o singură excepție. Acele foruri statutare în care, în conformitate cu prevederile statutului, se iau decizii prin vot secret.

A trebuit să facem această adaptare a statutului pentru că nu aveam prevederea respectivă și pentru că în situația pandemică a fost necesar de multe ori să convocăm forurile statutare online.”


 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close