Pensiile nu se mai măresc anul acesta. Orban: Punctul de pensie va crește la 1 ianuarie 2022

de Milena Niță    |    08 Feb 2021   •   15:20
Pensiile nu se mai măresc anul acesta. Orban: Punctul de pensie va crește la 1 ianuarie 2022 hepta

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că punctul de pensie va crește doar anul viitor, de la 1 ianuarie, susţinând că majorarea din vară-toamnă a adus deservicii.

"Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022", a spus Ludovic Orban, luni, într-o conferință de presă care a avut loc la Parlament.

Orban: Sistemul de creştere a punctului de pensie din toamnă nu a fost bun pentru pensionari

Liderul PNL este de părere că sistemul de majorare a punctului de pensie din toamnă nu a fost bun pentru pensionari.

"Sistemul acesta de a crește punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară.

Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil", a spus Orban.

Ce se întâmpă cu pensiile speciale

Cât despre pensiile speciale, Orban a spus că "în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaționale".
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close