Antena 3 CNN Actualitate MAE: Ambasada la Ankara e pregătită pentru întocmirea documentelor necesare repatrierii lui Cioabă

MAE: Ambasada la Ankara e pregătită pentru întocmirea documentelor necesare repatrierii lui Cioabă

MAE: Ambasada la Ankara e pregătită pentru întocmirea documentelor necesare repatrierii lui Cioabă
Sursa foto: Foto: ankara.mae.ro
18 Aug 2013   •   15:28

Ambasada României la Ankara este în legătură cu membrii familiei lui Florin Cioabă şi este pregătită să întreprindă toate demersurile pentru întocmirea documentelor necesare în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al acestuia, informează Ministerul Afacerilor Externe, citat de Mediafax.
   
"Ambasada României la Ankara este în legatură permanentă cu membrii familiei. Misiunea diplomatică este pregătită să întreprindă toate demersurile pentru întocmirea documentelor necesare în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al domnului Florin Cioabă", a informat MAE.
   
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate şi "îşi exprimă întreaga compasiune pentru momentele de grea încercare prin care familia şi comunitatea de romi din România trece".
   
Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă va fi adus în ţară în cursul zilei de luni, în funcţie de încheierea formalităţilor la Ambasada României din Turcia, transportul urmând să fie făcut cu un avion privat, au declarat apropiaţi ai familiei.
   
Rudele lui Cioabă aflate la spitalul din Antalya au contactat deja o firmă locală de servicii funerare, care ar urma să se ocupe inclusiv de documentele necesare şi de asigurarea transportului până la reşedinţa din Sibiu a "regelui" romilor.
   
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.
   

   

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close