Antena 3 CNN Actualitate MAE: Ambasada României la Cairo funcţionează normal. Nu s-au înregistrat cereri de repatriere

MAE: Ambasada României la Cairo funcţionează normal. Nu s-au înregistrat cereri de repatriere

MAE: Ambasada României la Cairo funcţionează normal. Nu s-au înregistrat cereri de repatriere
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    04 Iul 2013   •   16:50

Ambasada României la Cairo funcţionează normal având în vedere localizarea acesteia în capitala egipteană, iar până acum misiunea diplomatică nu a primit nicio solicitare de sprijinire a repatrierii din partea cetăţenilor români, informează Mediafax.


"Cetăţenii români se pot deplasa la Ambasadă şi pot beneficia de servicii şi asistenţă consulară, iar programul de lucru al Ambasadei este cel normal" , a declarat joi Brânduşa Predescu, purtătorul de cuvânt al MAE.

De asemenea, MAE este pregătit să ia măsuri privind rechemarea personalului, însă numai dacă situaţia o va impune.

Totodată, oficialul MAE a subliniat că în Cairo se află doar câteva zeci de rezidenţi români, iar Ambasada nu a primit nicio solicitare de sprijinire a repatrierii din partea cetăţenilor români, adăugând şi că zborurile Tarom pe ruta Cairo-Bucureşti funcţionează cu program normal până la această oră.

În ceea ce priveşte turiştii români aflaţi în alte zone din Egipt, oficialul MAE a arătat că nu sunt incidente înregistrate, numărul acestora fiind de asemenea redus deoarece nu este o perioadă de plin sezon turistic.

MAE român face apel la părţile implicate în situaţia din Egipt "să dea dovadă de reţinere şi să evite escaladarea violenţelor".
 
"Ne exprimăm speranţa că se va reveni cât mai curând la ordinea constituţională şi că procesul de tranziţie democratică va fi reluat. România condamnă orice formă de violenţă şi reiterează necesitatea respectării drepturilor fundamentale ale omului şi libertăţilor cetăţeneşti", a mai spus Brânduşa Predescu, purtătorul de cuvânt al MAE.

×
Subiecte în articol: MAE cetateni romani Egipt proteste in Egipt
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close