Antena 3 CNN Actualitate Magazinele se vor închide la ora 18, când rata de infectare creşte la peste 6 la mie

Magazinele se vor închide la ora 18, când rata de infectare creşte la peste 6 la mie

Magazinele se vor închide la ora 18, la o incidenţă de peste 6 la mie, nu peste 4 la mie, aşa cum este acum, a anunţat, astăzi, premierul Florin Cîţu.

Magazinele se vor închide la ora 18, când rata de infectare creşte la peste 6 la mie
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Sep 2021   •   12:20

"Nu se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință.

Cîţu: "Nu se vor închide magazinele la ora 18.00 peste rata de 3 la mie, vom elimina această cerință"

Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!", a anunţat, astăzi, premierul Florin Cîțu.

O altă schimbare vizează copiii de până la 12 ani, care nu vor mai fi testaţi pentru accesul în localuri. 

Persoanele vaccinate pot ieşi din casă după ora 18 în localităţile carantinate

Se schimbă total regulile de pandemie. Persoanele vaccinare vor putea ieşi din casă fără restricţii, chiar dacă localităţile lor intră în carantină, la incidenţa de peste 6 la mie, nu peste 4 la mie, aşa cum este acum. 

O altă schimbare vizează copiii de până la 12 ani, care nu vor mai fi testaţi pentru accesul în localuri. 

O şedinţă de guvern va fi organizată în această după-amiază pentru aceste modificări.

CNSU: Persoanele vaccinate nu mai sunt carantinate

Restaurantele nu se vor mai închide la 18.00 în localitățile cu incidență de peste 4 la mie, ci la peste 6 la mie şi vom folosi green-passul la mall, potrivit hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

"Principalele modificări propuse prin acest proiect de hotărâre vizează creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori, precum și creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare.

Hotărârea mai prevede delimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, practic, la mall, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală, precum și introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19", se arată în document.

Bilanţ COVID-19 din 22 septembrie 2021, în România. Peste 7.000 de cazuri, în 24 de ore

Bilanţ COVID-19 din 22 septembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că au fost înregistrate 7.045 noi cazuri de coronavirus

Până miercuri, 22 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.165.886 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 252 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până miercuri, 35.851 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu magazine rata infectare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close