Antena 3 CNN Actualitate MAI: Peste 5.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi intervin în zonele afectate de viscol

MAI: Peste 5.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi intervin în zonele afectate de viscol

MAI: Peste 5.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi intervin în zonele afectate de viscol
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Feb 2014   •   14:37
Peste 5.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi continuă acţiunile de deszăpezire şi de intervenţie în localităţile afectate de viscol, cu aproape 1.500 de mijloace tehnice, iar Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite nouă aeronave pentru misiunile aeromedicale, informează MAI.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că misiunile de salvare şi sprijinire a poluaţiei din judeţele afectate de fenomenele meteo periculoase continuă şi sâmbătă, vicepremierul şi ministrul interimar al Afacerilor Interne Gabriel Oprea dând ordin ca peste 5.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi să intervină cu 1.465 mijloace tehnice în ajutorul populaţiei din judeţele afectate. 
"Misiuni de salvare au loc şi astăzi (sâmbătă - n.r.), în judeţele Buzău, localitatea Glodeanu Siliştea, unde 60 de pompieri, alături de 70 de jandarmi din cadrul inspectoratelor judeţene, acţionează cu 4 autospeciale pentru deszăpezirea şi acordarea de sprijin. De asemenea, pompierii şi jandarmii execută misiuni de deszăpezire în localităţile Boldu şi Balta Albă din judeţul Buzău. Pompierii buzoieni s-au deplasat în această dimineaţă în comuna C.A.Rosetti, cu ajutorul unei autoşenilate pentru a prelua o persoană ce necesită ingrijiri medicale de specialitate. Tot astăzi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Vaslui au preluat o pacientă din comuna Obârşieni, judeţul Vaslui, care a fost ulterior transportată în siguranţă la spitalul judeţean din municipiul Bârlad", se arată într-un comunicat al MAI, citat de Mediafax.
De asemenea, în judeţul Tulcea, 120 de pompierii, jandarmii şi poliţiştii acţioneză pentru deszăpezirea localităţilor Agighiol, Turcoaia, Troianu, Măcin şi Babadag, iar pe autostrada A2 Poliţia Rutieră însoţeşte o coloană formată din 16 de autovehicule, două autocamioane şi un autobuz, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti, aferent segmentului de drum Feteşti-Lehliu, deplasarea efectuându-se pe o singură bandă de circulaţie.
Potrivit MAI, Inspectoratul General de Aviaţiei a răspuns, sâmbătă dimineaţă, unei prime solicitări de asistenţă aeriană în judeţul Constanţa, de unde, la ora 10.00, piloţii au preluat din localitatea Fântânelele o pacientă de 23 de ani care născuse la domiciliu. 
"Misiunea salvatorilor a fost îndeplinită cu succes, mama şi copilul au fost transportate în siguranţă la spitalul judeţean Constanţa", se arată în comunicat.
Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite nouă aeronave pentru intervenţiile şi misiunile aeromedicale, a mai precizat MAI.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close