Antena 3 CNN Actualitate Afacerea anului în Italia: români angajaţi să spele mandarine cu şampon de vase! E uluitor cu cât se vând fructele în magazin

Afacerea anului în Italia: români angajaţi să spele mandarine cu şampon de vase! E uluitor cu cât se vând fructele în magazin

A devenit virală o filmare realizată cu telefonul mobil într-o ambianţă ce pare similară unei livezi de mandarine şi în care mai mulţi români vorbesc despre munca lor.

Afacerea anului în Italia: români angajaţi să spele mandarine cu şampon de vase! E uluitor cu cât se vând fructele în magazin
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2021   •   20:44

Românii spun că sunt plătiţi cu cu 7 euro pe oră pentru a spăla mandarinele cu șampon de vase, înainte ca acestea să ajungă să fie vândute în piețe sau supermarketuri.

Scurta secvenţă video prezintă imagini exterioare dintr-o livadă, apoi în cadru se pot vedea mai multe persoane care stau în jurul unui lighean plin cu apă, mandarine şi spumă similară celei produse de detergenţi. 

În spatele lor se văd lădiţe cu mandarine. Într-o panoramare scurtă, poate fi detectată o hală lungă.

Doi bărbaţi, cărora li se vede faţa spun următoarele:

"10 kile de mandarine spălate într-o oră egal şapte euro"

"Ia uitați, frații mei ce cumpărăm noi din piață. Astea sunt mandarinele și acum uitați cum le spălăm cu șampon de vase și după, le cumpărăm din piață. Ia uitați aici. Și ne mai dă și 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele", spune unul dintre ei, brunet, tuns scurt în lateral şi cu barbă.

Un altul, cate poartă o geacă albastră cu glugă, îl completează:

"Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Și ei le vând cu 40 de cenți la market", susţine el, în timp ce pe fundal se aude râsul cuiva care nu apare în cadru, probabil al celui care filmează.

"Așa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele și ei le vând cu 40, 50 de cenți“, revine cel brunet, cu barbă, potrivit stiridiaspora.ro.

(VIDEO) Italia. Mandarine spălate cu ȘAMPON DE VASE. ROMÂNII angajați la livadă: „Ia uitați ce cumpărăm din piață“...

Publicată de StiriDiaspora pe Sâmbătă, 6 februarie 2021

×
Subiecte în articol: romani Italia
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close