Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: Autoritățile locale au cheltuit peste 800 de milioane de lei în criza sanitară, Guvernul a alocat doar 20 de milioane

Marcel Ciolacu: Autoritățile locale au cheltuit peste 800 de milioane de lei în criza sanitară, Guvernul a alocat doar 20 de milioane

Marcel Ciolacu, președintele social-democraților și al Camerei Deputaților, spune că autoritățile locale au fost lăsate să se descurce singure în gestionarea epidemiei COVID-19 și că au cheltuit mai mult de 800 de milioane de lei în criza sanitară, în timp ce Guvernul a alocat doar 20 de milioane.

Marcel Ciolacu: Autoritățile locale au cheltuit peste 800 de milioane de lei în criza sanitară, Guvernul a alocat doar 20 de milioane
Sursa foto: Antena 3
09 Iun 2020   •   18:51

Liderul PSD a explicat ce măsuri crede că ar mai trebui să fie luate în țară, în contextul pandemiei de coronavirus.

"Spitalele trebuie redeschise urgent în condiții de siguranță pentru pacienții cronici! Școlile trebuie să fie pregătite pentru reluarea cursurilor în toamnă! Trebuie asigurați bani pentru copiii și bătrânii din centrele sociale, pentru persoanele cu handicap sau pentru hrana și cazarea celor aflați în izolare.

Acestea sunt problemele reale ale tuturor orașelor din România. Realitatea, indiferent cât de mult încearcă Guvernul să o cosmetizeze este una singură: autoritățile locale din întreaga țară au fost lăsate să se descurce singure în gestionarea epidemiei COVID-19. Au cheltuit peste 800 de milioane de lei în criza sanitară, în timp ce Guvernul a alocat doar... 20 de milioane!

Parlamentul nu poate permite ca administrațiile locale să intre în faliment! Parlamentul trebuie să fie un partener de dialog pentru autoritățile locale, indiferent de culoarea politică! În final, singurul lucru care contează sunt cetățenii!

Acesta a fost mesajul ferm pe care l-am transmis azi primarilor de municipii, din tot spectrul politic, cu care m-am întâlnit la Parlament. Vom asigura în Parlament banii necesari pentru ca autoritățile locale să funcționeze în continuare în interesul cetățeanului", a scris Ciolacu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close