Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, anunț despre produsele la care prețurile ar putea fi plafonate

Marcel Ciolacu, anunț despre produsele la care prețurile ar putea fi plafonate

Pentru că o eventuală reducere a TVA la unele produse pe fondul scumpirilor s-ar putea să nu aibă efect, Marcel Ciolacu afirmă că ar fi de preferat ca Guvernul să definească produsele strategice la care preţurile să fie plafonate.

Marcel Ciolacu, anunț despre produsele la care prețurile ar putea fi plafonate
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
de Gabriel Dano    |    20 Mai 2022   •   21:37

Întrebat dacă Guvernul are în vedere şi reducerea TVA la unele produse, Marcel Ciolacu a declarat că nu crede că măsura ar avea efect.

“Nu ştiu cât efect ar avea reducerea TVA, nu sunt un mare fan. Să reduci de la 5% şi mai mult… Cred că ar trebui să intrăm într-o zonă mai curajoasă şi să definim nişte produse strategice şi, ţinând cont că şi statul face un efort cu subvenţiile în agricultură, să mergem pe anumite produse cu o anumită plafonare.

Dar nu trebuie creat un dezechilibru economic”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Europa FM.

Potrivit liderului PSD, România este asigurată alimentar în acest moment” şi, după creşterea economică din primul trimestrul, se vede “că este în trendul corespunzător”.

“E adevărat, această creştere (economică – n.red) nu se regăseşte în buzunarele românilor şi de aceea Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri. Am luat deja măsuri în sprijin pentru România, de aceea mi-am permis să vorbesc cu fermierii ca din producători să devină şi procesatori, ei având deja un bonus de 10% la produsele procesate în România, fiindcă am fost mult prea mult timp doar exportatori de grâne, este cazul să fim exportatori şi de alimente la un cu totul alt nivel”, a spus Marcel Ciolacu.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close