Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu anunţă compensări pentru serviciile publice, biserici şi Metrorex

Marcel Ciolacu anunţă compensări pentru serviciile publice, biserici şi Metrorex

Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că serviciile publice, bisericile şi Metrorex trebuie să beneficieze de plafonarea şi compensarea preţurilor la energie. În acest sens, PSD va propune amendamente la ordonanţa compensărilor care a ajuns spre discuţie şi aprobare în Parlament.

Marcel Ciolacu anunţă compensări pentru serviciile publice, biserici şi Metrorex
Sursa foto: agerpres
de Dana Musceleanu    |    06 Sep 2022   •   13:32

„Sunt ferm convins că vom face amendamente şi discuţii în coaliţie.Instituţiile de cult nu au fost prinse, bisericile, ceea ce este o eroare. Sunt ferm convins că atât colegii mei, cât şi colegii din coaliţie vom completa ordonanţa. Serviciile publice - iarăşi a fost o scăpare majoră. Ar duce la o creştere a preţurilor în progresie la preţul apei pentru că majoritatea apei vine prin pompare", a declarat Marcel Ciolacu.

„Trebuie să vedem impactul la Ministerul Finanţelor. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul, nu putem lăsa la o escaladare a preţurilor la serviciile publice. Este şi Metrorex care primeşte o subvenţie de la statul român, prin Ministerul Transporturilor, adică ne furăm singuri căciula. Creşte subvenţia, mai bine intervii tu stat şi vezi cum faci cu preţul la energie”, a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a dat şi exemplul serviciilor publice de transport cu troleibuze şi tramvaie care trebuie să beneficieze de prevederile ordonanţei şi a subliniat că amendarea acesteia reprezintă o prioritate a actualei sesiuni parlamentare.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD compansatii
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close