Antena 3 Actualitate Marcel Ciolacu, după audierile candidaților pentru funcția de ministru: „Cutuma parlamentară a fost respectată până acum. Candidaţii care nu au primit aviz au fost schimbaţi”

Marcel Ciolacu, după audierile candidaților pentru funcția de ministru: „Cutuma parlamentară a fost respectată până acum. Candidaţii care nu au primit aviz au fost schimbaţi”

30 Oct 2019   •   19:07
Marcel Ciolacu, după audierile candidaților pentru funcția de ministru: „Cutuma parlamentară a fost respectată până acum. Candidaţii care nu au primit aviz au fost schimbaţi”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că până acum candidaţii pentru funcţia de ministru care nu au primit aviz favorabil în comisiile parlamentare au fost schimbaţi de către premierul desemnat.

"S-au terminat audierile în Parlament cu guvernul propus de prim-ministrul desemnat. Decizia luată în Biroul permanent reunit privind calendarul a fost una bună, una care arată normalitatea în acest moment în Parlament. Audierile, fiind pe două zile şi la ore diferite, chiar şi prim-ministrul desemnat a avut timp să participe la toate audierile alături de miniştri ca şi premieră. Există trei miniştri care nu au primit aviz favorabil de la membrii Parlamentului. Până acum, cutuma parlamentară, indiferent despre ce guvern am vorbit, a fost respectată - că vorbim de Guvernul Cioloş, că vorbim de Guvernul Ponta sau Boc. Cei care nu au primit aviz au fost schimbaţi de către prim-ministrul desemnat. Dacă domnul Orban doreşte să facă acest lucru, atât eu, cât şi preşedintele Senatului, domnul Meleşcanu, îi stăm la dispoziţie cu o rundă de audieri în timp util şi nepartinică, după cum s-a şi văzut în decursul acestor două zile, să ne încadrăm în continuare în calendarul cu votul de luni, ora 14,00", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a dat asigurări că nu va fi decalat calendarul învestirii guvernului.

"Nu poţi să nu ţii cont de voturile parlamentarilor, dacă vrei o ţară normală, indiferent dacă sunt de la PSD aceste voturi sau nu. Am văzut şi eu o declaraţie a prim-ministrului desemnat, că cei de la PSD au votat contra. S-ar fi aşteptat să voteze cei de la PNL? Cred că dacă dânsul nu era în sală, cel puţin în ceea ce îl priveşte pe ministrul Dezvoltării, categoric că şi cei de la PNL, în afară că au râs în barbă toţi, că ne-am uitat toţi la acele imagini, cred că şi dânşii ar fi votat împotrivă", a mai spus Ciolacu.

Audierea pentru Ministerul de Finanţe, potrivit acestuia, "a avut un anumit derapaj", pentru că între ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel propus, Florin Cîţu, "există o dispută de trei ani".

Candidaţii care nu au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate sunt: Florin Cîţu (Finanţe), Ion Ştefan (Dezvoltare) şi Violeta Alexandru (Muncă).

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close