Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, veste bună pentru bugetari! Banii trebuie să intre astăzi

Marcel Ciolacu, veste bună pentru bugetari! Banii trebuie să intre astăzi

Marcel Ciolacu intervine și promite că va face tot posibilul ca salariile a milioane de români să fie plătite astăzi.

de Laura Dinu    |    11 Aug 2023   •   12:47

Premierul Ciolacu intervine de urgență în scandalul protestelor de la Finanțe.  

Potrivit unor surse, premierul a cerut ca salariile oamenilor să fie plătite de urgență astăzi de către Trezorerie.  

Premierul Marcel Ciolacu a dat și un termen limită. Mai exact, ora 12:00. 

Bugetarii din ANAF şi Trezorerie din mai multe județe din țară au ieșit din nou în stradă. Oamenii au întrerupt munca pentru a doua zi consecutiv și spun că ordonanța austerității care reduce cheltuielile la stat va duce la scăderea veniturilor lor.

Spre exemplu, la Vaslui nu muncește nimeni din finanțe și totul e blocat.

În schimb, la București, angajații au venit la lucru.

În acest context, salariile multor bugetari ar putea fi blocate, în condițiile în care astăzi urma ca veniturile să le fie virate pe card. Mai mult decât atât, aceștia și-ar putea primi banii abia miercuri, în condițiile în care luni și marți este liber legal de la stat, cu ocazia sărbătorii ”Adormirea Maicii Domnului”. 

”Nu este de dorit acest lucru”

Și Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, speră ca plata salariilor bugetarilor să fie făcută la timp.

”Nu este de dorit acest lucru (ca plățile să întârzie din cauza suspendării activității instituțiilor, n.red.). Trebuie să ne gândim că de activitatea Trezoreriei depinde toată activitatea și plățile de salarii la toți bugetarii. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva, îndemn la calm și sper să putem să punem în aplicare ceea ce am discutat ieri”, a declarat Marcel Boloș.

Mii de angajați au ieșit în stradă

Ieri, mii de angajați de la Ministerul de Finanțe și din țară au ieșit din birouri și nu au mai vrut să muncească. Aceștia nu sunt de acord cu ordonanța Guvernului, redactată chiar de Ministerul Finanțelor, care aduce austeritate în instituțiile de stat.

"Este o formă de grevă spontană pe care colegii noștri au adoptat-o deja. Nu este controlabilă de sindicat. Noi voiam să pornim pe 22 (august a.c.) aceeași acțiune de protest, dar între timp, colegii noștri s-au supărat şi mai tare şi au ieșit în forme spontane.

Să vedem cum le controlează Guvernul pe care l-am anunțat. (...) Din ce știu acum, la prima mână, la nivel național, sunt vreo 15.000 de persoane la protest", a declarat, joi, Vasile Marica, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, la protestul spontan declanșat de angajații din Ministerul de Finanțe.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close