Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: "Este exclus ca luni vreun membru PSD să meargă la vot"

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: "Este exclus ca luni vreun membru PSD să meargă la vot"

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: "Este exclus ca luni vreun membru PSD să meargă la vot"
Sursa foto: Foto: Marcel Ciolacu/Facebook
28 Oct 2019   •   21:54

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena 3. 

PSD a câștigat o primă bătălie importantă în Birourile Permanente Reunite, fixând un calendar de audieri pentru această săptămână, iar votul în plen pentru Cabinetul Orban să fie lunea viitoare. De ce ați ales această variantă de calendar?

"Era cea mai plauzibilă variantă și nu e o victorie. Până la urmă, Birourile Permanente Reunite.. comitetul liderilor a ajuns la această concluzie, nu PSD sau actuala majoritate. În afară de propunerea prim-ministrului desemnat Ludovic Orban ca să fie miercuri, celelalte propuneri de joi am înțeles că e o sărbătoare și că UDMR ar fi lipsit. Și atunci a rămas o singură variantă, și anume ziua de luni". 

Care va fi comportamentul PSD la audierile din comisii și la votul din plen?

"Sub nicio formă nu vor fi niște audieri de vendetă politică. Adică nu există o hotărâre a partidului în care toată lumea trebuie să voteze contra. Nu există un set de întrebări pus de partid, fiecare coleg își pregătește întrebările, în funcție de asta va fi și votul din comisie. E posibil ca anumite persoane să nu primească avizul, dar nu înseamnă că primul ministru nu mai merge cu această persoană.. ar fi pentru prima oară când s-ar merge cu un ministru desemnat cu aviz nefavorabil. Și la Cioloș și la Victor Ponta s-au schimbat acești miniștri desemnați care nu au primit aviz. Nu va fi o vendetă". 

"La votul în plen.. aici lucrurile sunt foarte clare. E o decizie a partidului. În orice democrație consolidată, cei care au majoritate au prima obligație de a asigura cvorumul. PSD va avea activități în cadrul grupurilor reunite, Cameră și Senat, dar nu vor coborî în sală. Este exclus ca luni vreun pesedist să vină la vot. Nu ne așteptăm la trădări".  

I-ați identificat pe miniștrii pe care PSD nu i-ar vota?

"Nu. A fost o discuție cu colegii, am luat fiecare ministru desemnat, ne-am exprimat toți părerile. Vor fi niște audieri, nu foarte lungi, dar va fi un termen limită de întrebări". 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close