Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, despre redeschiderea şcolilor: "La fel de haotic şi în bătaie de joc cum le-au închis la fel le şi redeschid"

Marcel Ciolacu, despre redeschiderea şcolilor: "La fel de haotic şi în bătaie de joc cum le-au închis la fel le şi redeschid"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a reacţionat în exclusivitate la Antena 3, la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis care a anunţat redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Liderul PSD susţine că acest demers s-a făcut din cauză că există o presiune publică şi critică măsura pentru că la fel de haotic şi în bătaie de joc cum au inchis şcolile la fel le şi redeschid fără nicio soluţie clară.

Marcel Ciolacu, despre redeschiderea şcolilor: "La fel de haotic şi în bătaie de joc cum le-au închis la fel le şi redeschid"
de Claudia Popovici    |    02 Feb 2021   •   17:27

La trei luni distanţă de când toţi elevii au fost obligaţi să înveţe doar de acasă, din faţa calculatorului sau a telefonului, din cauza pandemiei de COVID-19, autorităţile au decis ca şcoala să reînceapă de luni, 8 februarie. Elevii se vor întoarce în bănci în funcţie de contextul epidemiologic din fiecare localitate în parte.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu este de părere că actuala guvernare a luat această decizie pe baza unei presiuni politice neavând nicio soluţie clară referitoare la buget şi vaccinarea profesorilor.

"Este o veste aşteptată de milioane de copii şi de părinţi şi de profesori, dar nu am înţeles acest anunţ triunfalist făcut de preşedintele României de parcă nu guvernele sale ţin copii acasă de un an de zile.

Haideţi să venim cu picioarele pe pământ. De un an de zile sunt închise şcolile. 64% dintre copii nu au avut acces la învăţământul online, iar cum vine preşedintele şi spune de parcă nimic nu s-a întâmplat şi constată că în toată Europa, şcolile sunt deschise.

Păi noi spunem asta de un an de zile şi lui Orban şi lui Cîţu şi lui Anisie şi la toţi ministrii care au fost pe acolo” a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu: La fel de haotic şi în bătaie de joc cum le-au închis la fel le şi redeschid

"E o presiune publică. La fel de haotic şi în bătaie de joc cum le-au închis la fel le şi redeschid. Ştiţi că din 300.000 de profesori 8000 de profesori au fost vaccinaţi. Sunt două rânduri de vaccinuri. Imunitatea intervine la zece zile de la vaccin. ", a mai spus Ciolacu la Antena 3

PSD face recomandări pentru Guvern

"Noi le recomandăm foarte clar, să asigure testarea rapidă la elevi şi la profesori să nu cumva să redeschidem şi să închidem din nou. Să cumpere de urgenţă echipametele de urgenţă în localităţile în care autorităţile locale nu dispun de aceste fonduri.

Vreau să vă reamintesc că autorităţile locale nu au bugete, pentru că domnul Cîţu nu a venit cu bugetul şi trebuie cu adevărat să existe o procedură clară şi un sistem integrat a ratei de infectare a şcolilor.

Marcel Ciolacu: "Guvernarea nu este un moft"

"Nu sunt în stare să facă o organizare administrativă. Au fost în stare să închidă şi acum redeschid printr-un anunţ al preşedintelui din care nu a înţeles nimeni mare lucru. Guvernarea nu este un moft. De un an de zile nu au găsit soluţii să redeschidă şcolile", a mai spus Marcel Ciolacu

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close