Antena 3 Actualitate Marcel Ciolacu, reacție dură după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament: "Este cel mai puternic atac la democrație. PNL își bate joc de români"

Marcel Ciolacu, reacție dură după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament: "Este cel mai puternic atac la democrație. PNL își bate joc de români"

23 Dec 2019   •   17:46
Marcel Ciolacu, reacție dură după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament: "Este cel mai puternic atac la democrație. PNL își bate joc de români"
Sursa foto: foto- Facebook/ Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a avut o reacție dură după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe Legea bugetului pe 2020, spunând că este "cel mai puternic atac la democrație" și că "PNL calcă în picioare orice normă consituțională".

"Angajarea răspunderii Guvernului Orban pe buget este cel mai puternic atac la democrație, un caz unic în EUROPA!

PNL calcă în picioare orice normă constituțională și își bate joc de români.

În fiecare zi, Guvernul Orban ne demonstrează că este CONFUZ, HAOTIC și total NEPREGĂTIT să guverneze.

Românii trebuie să știe că urmează o perioadă foarte grea, cu tăieri masive de venituri la toate categoriile, indiferent de profesie sau vârstă. Pentru că așa arată Bugetul de stat făcut de PNL și pe care acești iresponsabili îl ascund de Parlament.
În consecință, pentru a contracara acest abuz incredibil al PNL, PSD a luat astăzi mai multe decizii:

1. Am depus 35 de amendamente de fond pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020 și 6 amendamente pe proiectul de modificare a OUG 114; la acestea se mai adaugă încă aproximativ 200 de amendamente individuale din partea parlamentarilor PSD. Acestea vizează creșterea alocării pentru spitale, creșterea pensiei minime, a alocațiilor pentru copii și a burselor pentru elevi și studenți, precum și a salariilor profesorilor și a investițiilor în Sănătate și Educație, domenii cel mai crunt lovite de Guvernul Orban.
2. Vom depune contestație la CCR pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020, sesizând conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, astfel încât Ludovic Orban să fie primul și ultimul premier din istoria României care și-a permis să treacă un buget fără dezbatere parlamentară.
3. Vom depune sesizare la CCR pe proiectul de modificare a OUG 114 în care vom reclama neconstituționalitatea acestei legi propuse de PNL, blocând astfel intrarea ei în vigoare;

Și DA, și noi ne-am fi dorit să depunem moțiune de cenzură, însă, aritmetica parlamentară este simplă: ei au majoritate. Vom răsturna acest Guvern toxic când vom avea toate voturile necesare!", a scris Ciolacu pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close