Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru credincioși! Răsturnare de situație în cazul sărbătorii Sfintei Parascheva

Lovitură pentru credincioși! Răsturnare de situație în cazul sărbătorii Sfintei Parascheva

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Iași că nu mai organizează în acest an marea sărbătoare a Sfintei Cuvioase Parascheva. Singurul eveniment religios care va fi organizat va fi Sfânta Liturghie de miercuri, 14 octombrie. Racla cu moaște va rămâne însă în incinta catedralei pe toată durata sărbătorilor.

Lovitură pentru credincioși! Răsturnare de situație în cazul sărbătorii Sfintei Parascheva
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    08 Oct 2020   •   11:30

Încă de la primele ore ale dimineții, patrule de jandarmi au încercuit Catedrala Mitropolitană din Iași. Aceștia verifică toate cărțile de identitate ale celor care doresc să intre, doarece astăzi intră în vigoare prevederile CNSU care interzic participarea la sărbătorile religioase a celor din alte localități. 

Racla va rămâne în Catedrală

Ieri, ierarhii Bisericii Ortodoxe Române au luat decizia ca racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva să nu mai fie scoasă joi dimineață, conform programului stabilit.

”Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană."

"Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Părintele Constantin Sturzu: Imaginile sunt mai multe decât edificatoare

Părintele Constantin Sturzu,  Consilier al Sectorului comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor și Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a transmis un nou mesaj, după ce autoritățile le-au interzis credincioșilor să mai participe la pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași.

”Printr-o decizie nedreaptă și discriminatorie, pelerinilor li s-a interzis să mai vină la Iași anul acesta. Astăzi, începând cu ora 06.00, ar fi trebuit să fie scoasă racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva și așezată pe baldachinul ce se împodobea cu flori în fiecare an. Nemaifiind pelerini - de dimineață au fost doar câțiva închinători -, racla a rămas în Catedrală. Imaginile sunt mai mult decât edificatoare”, scrie părintele pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close