Antena 3 Actualitate Marijuana medicinală e legală în România. De ce nu avem pe piață niciun medicament pe baza de canabis

Marijuana medicinală e legală în România. De ce nu avem pe piață niciun medicament pe baza de canabis

de S.T.    |    06 Iul 2016   •   13:30
Marijuana medicinală e legală în România. De ce nu avem pe piață niciun medicament pe baza de canabis
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Marijuana medicinală este legală în România, însă pe piaţă nu există niciun medicament pe baza acestei plante. Şi asta deoarece, spun autorităţile citate de cei de la ziare.com, nicio companie farmaceutică nu a depus până acum vreo cerere pentru produse cu conţinut de canabis.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului spun că dacă ar exista o astfel de solicitare, intrarea pe piaţă a medicamentului s-ar face printr-o procedură europeană simplificată, deoarece acesta a fost deja autorizat în alte state membre.

De cealaltă parte, Asociaţia Marijuana Medicinală România spune că legea, în forma actuală, nu permite importurile acestor produse. Cert este că pacienţii români care suferă de scleroză multiplă nu au acces la tratamentul pe bază de canabis cu toate că beneficiile sale sunt recunoscute în mai multe ţări din Uniunea Europeană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close