Antena 3 CNN Actualitate Marinar român ucis, după ce nava pe care se afla a fost atacată de pirați

Marinar român ucis, după ce nava pe care se afla a fost atacată de pirați

Un marinar român a fost ucis în timpul unui atac al unor piraţi asupra petrolierului Mercer Street, în Marea Arabiei, potrivit companiei care utiliza nava, Zodiac Maritime.

Marinar român ucis, după ce nava pe care se afla a fost atacată de pirați
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    30 Iul 2021   •   16:35

UPDATE

Autoritățile omaneze au confirmat decesul unui cetățean român aflat la bordul navei "Mercer Street", anunță Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, având în vedere faptul că nava este administrată de o companie care își desfășoară activitatea și în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ambasada României la Londra a întreprins demersuri pe lângă companie pentru informații suplimentare. Ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Londra, reprezentanții companiei au precizat că familia cetățeanului român a fost notificată cu privire la deces, prin intermediul agenției angajatoare din România.

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul misiunilor României nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident. 

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasadele României la Muscat și Londra, continuă dialogul cu locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale.

”Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a exprima regretul profund pentru decesul cetățeanului român și transmite condoleanțe familiei acestuia. MAE va acorda întreaga asistență necesară. De asemenea, va urmări activ în investigația în curs privind natura și circumstanțele incidentului violent care a dus la decesul cetățeanului român”, a transmis MAE.

UPDATE

Un oficial israelian a afirmat că atacul asupra petrolierului Mercer Street a fost comis de Iran, cu o dronă.

"Este vorba de un atac terorist iranian, au fost ucişi doi oameni nevinovaţi. Iranienii au atacat nava cu un avion fără pilot. O navă inofensivă, cu oameni nevinovaţi", a declarat un oficial israelian.

Și o sursă din SUA a confirmat, potrivit site-ului israelian News.Walla.co.il, că atacul asupra petrolierului a fost comis cu o dronă.

Momentan, Iranul nu a comentat pe tema acestui incident.

Știre inițială:

"Cu profundă tristeţe, înţelegem că incidentul produs la bordul navei M/T Mercer Street pe 29 iulie 2021 s-a soldat cu moartea a doi membri ai echipajului: un cetăţean român şi un cetăţean britanic. Nu avem informaţii despre alte victime", a transmis compania Zodiac Maritime pe Twitter, precizând că "detaliile despre incident sunt în curs de a fi stabilite".

Nava, fără încărcătură la bord, aparţine unui om de afaceri israelian, aflat pe poziţia a 197-a în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 11,3 miliarde de dolari.

Nava este utilizată de firma Zodiac Maritime, deţinută de Zodiac Group, compania miliardarului israelian Eyal Ofer.

În momentul atacului, vasul se afla în nordul Oceanului Indian şi se îndrepta spre Emiratele Arabe Unite.

În acelalşi incident a mai murit o persoană, un cetăţean britanic.

Incidentele intervin în contextul tensiunilor dintre Iran şi Israel.

×
Subiecte în articol: marinar pirati
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close