Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump a rămas fără Facebook și Instagram, după violențele de la Capitoliu: Mark Zuckenberg i-a suspendat conturile pe perioadă nedeterminată

Donald Trump a rămas fără Facebook și Instagram, după violențele de la Capitoliu: Mark Zuckenberg i-a suspendat conturile pe perioadă nedeterminată

Fondatorul Facebook, Mark Zuckenberg a anunțat, joi seara, că Donald Trump va avea accesul interzis pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, în urma protestelor violente de miercuri seara, din Statele Unite. Acesta consideră că fostul președinte s-a folosit de conturile sociale pentru a instiga la ură și violență, încălcând astfel regulile de utilizare ale celor două platforme.

Donald Trump a rămas fără Facebook și Instagram, după violențele de la Capitoliu: Mark Zuckenberg i-a suspendat conturile pe perioadă nedeterminată
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    07 Ian 2021   •   18:46

"Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden." a scris Mark Zuckenberg pe pagina sa de Facebook. 

"Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a admite, mai degrabă decât a condamna, acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitolului, a deranjat, pe bună dreptate, oamenii din SUA și din întreaga lume.

Am eliminat aceste declarații ieri pentru că am considerat că efectul lor - și probabil intenția lor - ar fi să provoace violențe suplimentare. După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să se asigure că cele 13 zile rămase și zilele de la inaugurare trec în mod pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetându-i postările atunci când încalcă politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate." 

Fondatorul Facebook: Riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari

"Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem blocul pe care l-am plasat pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nedeterminat, cel puțin pentru următoarele două săptămâni, până la finalizarea tranziției pașnice a puterii."

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining...

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, 7 January 2021

Și Twitter i-a blocat accesul lui Trump miercuri

Și platforma de socializare Twitter i-a suspendat accesul lui Donald Trump, miercuri seara, timp de 12 ore, însă blocajul companiei a fost ridicat joi dimineață.

Twitter l-a pedepsit pe Trump pentru o serie de tweet-uri care au încercat să pună la îndoială cursa prezidențială din 2020.

Unul a inclus un videoclip în care Trump a răspândit dezinformare cu privire la rezultatul alegerilor, deși tot el le spusese protestatarilor să părăsească Camera și Senatul, în momentul în care parlamentarii începuseră procesul de certificare a lui Joseph Biden ca următor președinte.

Twitter i-a cerut lui Trump să șteargă tweet-urile pentru a obține acces la contul său, dar a precizat că intenționează să-și intensifice eforturile de aplicare a regulilor și să-l suspende definitiv pe președinte, dacă acesta continuă să le încalce.

Trump, apel pentru susţinătorii săi, în timpul protestelor: "Duceți-vă acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali”

Donald Trump a transmis, miercuri seara, un mesaj pe Twitter prin care continuă declaraţiile referitoare la presupusele "fraude la alegeri”. Totodată, el şi-a îndemnat susţinătorii care au recurs la proteste violente la Capitoliu să meargă acasă, în pace.

"Vă cunosc durerea, știu că sunteți dezamăgiți. Am avut alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriașă și toată lumea știe, în special cealaltă tabără, dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, să respectăm minunații noștri oameni din cadrul legii și ordinii.

Nu vrem ca nimeni să fie rănit. Este o perioadă foarte grea. N-a mai fost niciuna la fel, în care un astfel de lucru să se întâmple, în care să ne ia totul, de la mine, de la voi, de la țara noastră.
Acestea au fost alegeri fraudate, dar nu putem intra pe mâna acestor oameni. Trebuie să avem pace.

Mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali, ați văzut ce se întâmplă, felul cum alții sunt tratați, într-un mod foarte rău. Dar știu cum vă simțiți. Așa că, mergeți acasă, și mergeți în pace”, a declarat Donald Trump.

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg Donald Trump
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close