Antena 3 CNN Actualitate Marșul Normalității și Bucharest Pride au loc sâmbătă în Capitală

Marșul Normalității și Bucharest Pride au loc sâmbătă în Capitală

Marșul Normalității se desfășoară sâmbătă, între orele 12.30 - 16.00, pe traseul Piața Victoriei - Dealul Patriarhiei, ca o contramanifestație la Marșul Bucharest Pride, care are loc tot sâmbătă, între orele 17.00 - 20.30, traseul fiind Piața Victoriei - Piața Universității.

Marșul Normalității și Bucharest Pride au loc sâmbătă în Capitală
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    14 Aug 2021   •   08:37

Ambele marșuri pot fi organizate respectând legea care prevede că organizarea adunărilor publice este permisă cu maximum 500 de persoane.

„Marșul Normalității”, organizat de Noua Dreaptă, ca o contramanifestație la Marșul „Bucharest Pride” începe la 12.30 în Piața Victoriei. Între orele 14.00 - 16.00 participanții pornesc în marș pe traseul Piața Victoriei - Bvd. Lascăr Catargiu - Piața Romană - Bvd. Gheorghe Magheru - Bvd. Nicolae Bălcescu - Piața Universității - Bvd. I. C. Brătianau intersecție cu strada Doamnei - str. Halelor - Splaiul Independenței - piciorul pantei de pe Aleea Colina Bucuriei (Dealul Patriarhiei).

Cei care participă la „Marșul Normalității” o pot face pe prima bandă de circulație, mai puțin segmentul de drum dintre străzile Doamnei și Halelor, unde deplasarea este posibilă doar pe trotuar.

Marșul „Bucharest Pride” ar trebui să înceapă la ora la care participanții de la „Marșul Normalității” sunt aproape de punctul final, pentru a nu se crea conflicte între cele două tabere.

Astfel, Marșul „Bucharest Pride” are loc între orele 17.00 - 20.30. Întâlnirea este fixată pentru orele 17.00 - 18.00 pe troatuarele adiacente de pe Calea Victoriei, între străzile Sevastopol și Gheorghe Manu. Între orele 18.00 - 19.00 coloana de participanți se deplasează pe traseul Calea Victoriei (segmentul dintre străzile Sevastopol și Gheorghe Manu) - Bulevardul Regina Elisabeta - Piața Universității - punct final zona statui. Între orele 19.00 - 20.300 sunt susținute alocuțiuni și se împart materiale informative în Piața Universității.

Festivalul „Pride” se desfășoară în România din anul 2004, iar din 2005 include și o paradă. Ca o contramanifestație, din 2005 a apărut și „Marșul Normalității”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: LGBT
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close