Antena 3 CNN Actualitate Marţi are loc primul termen în procesul femeii care a ucis o studentă pe trecerea de pietoni

Marţi are loc primul termen în procesul femeii care a ucis o studentă pe trecerea de pietoni

Marţi are loc primul termen în procesul femeii care a ucis o studentă pe trecerea de pietoni
06 Ian 2009   •   10:51

Marţi are loc primul termen de judecată în procesul privind accidentul rutier de pe Şoseaua Kiseleff, în care o studentă moldoveancă a fost omorâtă pe trecerea de pietoni.
Pe 27 martie 2008, Tatiana Duplei, o studentă din Republica Moldova, a fost accidentată mortal în prezenţa poliţiştilor care se pregăteau pentru summit-ul NATO.
Tânăra a apucat să calce pe trecerea de pietoni, semnalizată şi cu indicator, moment în care a fost lovită în plin de o maşină condusă de o femeie în vârstă de 39 de ani. Aceasta circula dinspre Arcul de Triumf spre Piaţa Presei Libere.
În urma impactului, studenta a fost aruncată pe scuarul de pe mijlocul şoselei, fiind lovită grav la cap.
Tânăra a mai supravieţuit puţin timp. În locul în care s-a petrecut tragedia se aflau şi mai mulţi poliţişti care dirijau circulaţia. Niciunul dintre aceştia nu i-au acordat vreun ajutor. Poliţiştii erau mult prea ocupaţi să fluidizeze traficul pentru că, prin acel loc, era aşteptată coloana oficială a premierului Tăriceanu.
Martorii spun că salvarea a ajuns în 20 de minute. Însă prea târziu. Tânăra şi-a pierdut viaţa în drum spre spital.
După mai multe luni de tergiversări, Anamaria Straus, autoarea accidentului, a fost trimisă în judecată, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Acuzata a susţinut că trecerea de pietoni pe care se afla tânăra pe care a omorât-o nu era semnalizată corespunzător. Anchetatorii susţin însă contarariul.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1.
Antena 3

×
Subiecte în articol: proces
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close