Antena 3 Actualitate Masa de Crăciun, cea mai bogată din an. Prilej ideal pentru ca familia să se întregească

Masa de Crăciun, cea mai bogată din an. Prilej ideal pentru ca familia să se întregească

de O.P.    |    26 Dec 2013   •   08:37
Masa de Crăciun, cea mai bogată din an. Prilej ideal pentru ca familia să se întregească

Cea mai bogată masă din an este, cu siguranţă, cea de Crăciun, mai ales că familia se reîntregeşte şi rudele care se văd rar peste an, se aşează la aceeaşi masă. Nelipsite din farfuriile românilor sunt, bineînţeles, friptura, sarmalele şi mămăliga.

În timp ce oala cu sarmale fierbe încet, la foc mic, pe masă se aşează rând pe rând platourile cu aperitive. Sunt atatea feluri că poţi să te saturi numai din ele. Pe lângă nelipsita salată beof, îşi face loc şi vinul din toamnă. Masa trebuie să fie aranjată înainte ca rudele să sosească.

Musafirii sunt poftiţi în casă, şi până mai schimbă 2, 3 cuvinte, afară în curte se pregăteşte grătarul. Nu durează mult şi friptura începe să sfârâie. Acum că totul este pregătir, toată lumea se poate aşeza la masă.

Înainte să se înfrupte din bucatele alese, toată familia ciocneşte un pahar de vin.

Platoul cu sarmalele, ca de obicei vedeta mesei de Crăciun, este primul care se goleşte. Urmează apoi friptura şi bineînţeles prăjiturile... dacă va mai fi loc de ele.

×
Subiecte în articol: masa de Craciun
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close