Antena 3 CNN Actualitate Mașini care se blochează singure dacă șoferul nu își plătește ratele | Întâi pică GPS-ul, aerul condiționat și apoi radioul

Mașini care se blochează singure dacă șoferul nu își plătește ratele | Întâi pică GPS-ul, aerul condiționat și apoi radioul

Unul dintre cei mai mari producători din industria auto propune un mod revoluționar prin care mașinile luate în leasing vor putea fi recuperate.

Mașini care se blochează singure dacă șoferul nu își plătește ratele | Întâi pică GPS-ul, aerul condiționat și apoi radioul
Sursa foto: Getty images | Fahroni
de Naty Badea    |    Ştefan Petrică    |    02 Mar 2023   •   14:52

O mare companie producătoare de mașini a inventat un sistem ingenios prin care avertizează, pedepsește și chiar auto-recuperează mașinile care sunt în leasing ale proprietarilor care nu au plătit ratele.

Acest sistem încă nu este brevetat, însă compania producătoare de mașini spune că va fi folosit pentru proprietarii de mașini care nu își plătesc la timp ratele și care sunt mai ales necooperanți în ceea ce privește operațiunea de reposedare a automobilului.

Dacă proprietarul ignoră semnalele mașinii, aceasta mai întâi va dezactiva unele funcțiuni, ca de exemplu GPS-ul, radioul sau aerul condiționat.

Apoi emite sunete persistente, extrem de neplăcute de fiecare dată când șoferul se urcă la volan.

Citeşte şi: Acte necesare pentru înmatriculare în 2023. Model de cerere şi ce trebuie să conţină dosarul

Ulterior blochează ușile mașinii, dar doar în weekend, asta pentru ca în timpul săptămânii șoferul să poată merge la serviciu ca să producă bani și să își plătească ratele.

Nu în ultimul rând, mașina va conduce singură până la o agenție de recuperare auto sau la un centru de depozitare a mașinilor ridicate.

×
Subiecte în articol: masini leasing
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close