Antena 3 CNN Actualitate Un afacerist condamnat la 6 ani de închisoare a distrus cu cărămizile maşinile de pe o stradă din Constanţa

Un afacerist condamnat la 6 ani de închisoare a distrus cu cărămizile maşinile de pe o stradă din Constanţa

Un bărbat de 43 de ani s-a urcat pe o clădire din Constanţa şi a început să arunce cu cărămizi pe stradă, distrugând maşinile din jur. Cu greu au reuşit poliţiştii să-l reţină pe individul violent, care a fost dus, cu forţa la un spital de psihiatrie. Bărbatul este om de afaceri şi are o condamnare, în primă instanţă, de 6 ani de închisoare.

Un afacerist condamnat la 6 ani de închisoare a distrus cu cărămizile maşinile de pe o stradă din Constanţa
de Claudia Popovici    |    28 Dec 2020   •   21:00

Scenele au avut loc în municipiul Constanţa, luni, ziua-n amiaza mare. Bărbatul de 43 de ani s-a urcat pe o clădire de pe strada Ecaterina Varga şi a început să smulgă mai multe cărămizi din acoperiş, pe care le-a folosit drept proiectile pentru a distruge maşinile parcate în apropiere.

Două autoturisme au fost grav avariate, fiindu-le sparte parbrizele şi lunetele şi îndoită tabla. Trecătorii au fugit la zeci de metri depărtare, de frică să nu fie şi ei luaţi la ţintă. Oamenii au sunat la 112 şi l-au urmărit de la distanţă pe individul care manifesta un comportament specific unei persone cu tulburări psihice.

Ajunşi la locul intervenţiei, poliţiştii au ezitat iniţial să se apropie de bărbat, pentru a nu fi şi ei loviţi de bucăţile de piatră. În cele din urmă, agenţii l-au convins pe bărbat să renunţe la gestul său şi au reuşit să se apropie de el, în siguranţă. 

Poliţilştii l-au încătuşat pe bărbat şi l-au condus la spitalul de psihiatrie Palazu. Pe numele individului a fost deschis un dosar penal pentru distrugere.

Cine este individul agresiv

Bărbatul care a băgat panica într-un cartier întreg face parte dintr-o familie de afacerişti din Călăraşi. Potrivit focuspress.ro, bărbatul se numeşte Marius Răzvan Popa şi, alături de fratele său, Florin Popa, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, într-un dosar instrumentat de DNA, pentru evaziune fiscală.

Prejudiciul este de aproape două milioane de euro şi reprezintă taxe neplătite pentru tranzacţii cu cereale.

Condamnarea este în primă înstanţă. Afaceristul şi fratele său au făcut recurs şi aşteaptă acum decizia definitivă a instanţei.

×
Subiecte în articol: Constanța
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close