Antena 3 CNN Actualitate Maşinile Volkswagen care măsluiesc emisiile poluate vor fi rechemate în service

Maşinile Volkswagen care măsluiesc emisiile poluate vor fi rechemate în service

Maşinile Volkswagen care măsluiesc emisiile poluate vor fi rechemate în service
07 Oct 2015   •   20:27

Maşinile Volkswagen care măsluiesc emisiile poluate vor fi rechemate în service de anul viitor. Decizia a fost luată astăzi, de producătorul german.

În România, peste o sută de mii proprietari Volkswagen cu motor diesel sunt afectaţi. Până la drumul în service, şoferii pot afla de pe site-ul constructorului de maşini dacă autoturismul are soft-ul care trişează testele.

Specialiştii auto spun că o astfel de modificare ar putea afecta şi performanţele maşinii.Pentru ca maşina să păstreze aceeaşi putere, ar fi necesară şi schimbarea unor piese.

Până vor ajuge la experţii auto, şoferii pot afla de pe site-ul Volkswagen dacă maşina pe care o deţin are softul instalat. Iar dacă răspunsul e da, în două luni veţi face o vizită la service, au anunţat reprezentanţii companiei.

Între timp, statul român face calculele să vadă cât a pierdut din diferenţele de plată pentru timbrul de mediu. Dacă am presupune că toate maşinile din gamă au motorizarea cea mai mică, de 1.6 litri, şi ar fi declasificate de la Euro 5 la Euro 4, atunci statul ar fi prejudiciat cu aproape 200 milioane de lei. Dacă aceleaşi maşini ar fi declasificate până la Euro 3, prejudiciul depăşeşte 650 milioane de lei.
Sursa: Observator.tv


×
Subiecte în articol: volkswagen scandal Volkswagen
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close