Antena 3 CNN Actualitate Măsurile decise de Guvern. Florin Cîțu: ”S-au aprobat ajutoare pentru inundații de 149 milioane de lei”

Măsurile decise de Guvern. Florin Cîțu: ”S-au aprobat ajutoare pentru inundații de 149 milioane de lei”

După ședința de Guvern de astăzi, premierul Florin Cîțu a ținut o conferință de presă în care a prezentat măsurile decise. Acesta a anunțat că s-au aprobat ajutoare pentru județele afectate de inundații în valoare de 149 milioane de lei.

Măsurile decise de Guvern. Florin Cîțu: ”S-au aprobat ajutoare pentru inundații de 149 milioane de lei”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Iul 2021   •   15:37

”Banii sunt destinați reparării drumurilor județene, comunale, podurilor, podețelor, și digurilor. Este vorba de județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Tulcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective și 243 de OAT-uri”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a spus că a fost aprobată și OUG cu privire la aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru specia de urs brun.

”Am transmis nevoia unei strategii prin care să controlăm populația de urși. Este o OUG pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie”, a spus Cîțu.

”Am aprobat acordarea a 2,7 milioane de lei pentru finanțarea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și 200 milioane de lei pentru finanțarea asta de film-festival”, a mai precizat premierul.

Acesta a amintit că a cerut un raport Ministerului Sănătății pentru capacitatea statului român de a îngrijii mari arși. Acesta a precizat că vor fi construite 3 astfel de centre în România.

”A fost prezentat acest raport de către Ministerul Sănătății. Se vor construi trei centre de mari arși în București, Timișoara și Târgu Mureș. Fianțarea se va face printr-un program cu Banca Mondială”, a mai declarat premierul.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close