Antena 3 Actualitate Mechel a vândut combinatele din România către o firmă din Bucureşti, pentru 52 euro

Mechel a vândut combinatele din România către o firmă din Bucureşti, pentru 52 euro

de S.T.    |    19 Feb 2013   •   17:24
Mechel a vândut combinatele din România către o firmă din Bucureşti, pentru 52 euro

Grupul rus Mechel a vândut pentru 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le deţine în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă, potrivit Mediafax.
   
Tranzacţia vizează compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila, potrivit unui comunicat transmis marţi de grupul rus.

Concernul rus Mechel a anunţat anul trecut că vrea să vândă complexurile pe care le deţine în România contra sumei de 150 milioane de dolari.
"Mechel a transferat acţiunile tuturor activelor din România către cumpărătorul Invest Nikarom SRL, din România. Valoarea tranzacţiei este în sumă nominală de 230 lei (aproximativ 70 dolari SUA). Invest Nikarom SRL a cumpărat cele cinci active ale Mechel Group - Ductil Steel Mechel, Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte SA, Mechel East Europe Metallurgical Division SRL, Laminorul SA", se spune în comunicatul companiei ruse.

Firma Invest Nikarom are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakova Svetlana (55 de ani) şi Chumakov Victor (58 de ani), ambii de cetăţenie rusă.
   
Firma are un capital social vărsat de 99.979 lei, iar activitatea sa este comerţul cu ridicata de maşini şi echipamente.

Citeşte şi:

Mechel vinde patru combinate din România. Pierderea locurilor de muncă i-a scos în stradă pe angajaţii combinatului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close