Antena 3 CNN Actualitate Media Sinteza zilei: Lovitură în scandalul evacuării Antena 3. Ce s-a întâmplat în țară când o altă instituție de presă a fost într-o situație similară

Sinteza zilei: Lovitură în scandalul evacuării Antena 3. Ce s-a întâmplat în țară când o altă instituție de presă a fost într-o situație similară

Sinteza zilei: Lovitură în scandalul evacuării Antena 3. Ce s-a întâmplat în țară când o altă instituție de presă a fost într-o situație similară
22 Feb 2016   •   17:51

Mihai Gâdea a revenit luni seară cu o nouă ediție explozivă Sinteza Zilei, unde a prezentat ce s-a întâmplat în România și cine a intervenit atunci când o altă instituție de presă a fost la un pas de a fi dată afară din sediu, în contextul scandalului privind evacuarea Antena 3.

”M-am uitat stupefiat ca și dumneavoastră la un val de ură care s-a abătut nu doar asupra noastră, ci și asupra telespectatorilor noștri. La toate acestea nu am auzit pe nimeni care sa vină și să spună așa ceva este imposibil”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

”Noi ne apărăm telespectatorii!”

Mihai Gâdea a anunțat, luni seară, că Antena 3 a făcut două petiții care vin în apărarea telespectatorilor umiliți de o parte a presei din România, una dintre ele fiind adresată Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).



”Revista 22, citiți nu evacuați!”

Mihai Gâdea a dezvăluit că, în urmă cu câțiva ani, o altă instituție de presă s-a aflat într-o situație similară Antena 3.

”Parlamentul României votează o lege pe care președintele țării o promulgă. Legea prevedea ca mai multe clădiri să treacă la o fundație. Printre acele clădiri era și sediul Grupului de Dialog Social și al Revistei 22”, anunță Mihai Gâdea.



Traian Băsescu, președintele României la acea vreme, intervenea și cerea parlamentarilor să facă demersurile necesare pentru ca sediul GDS să nu fie mutat.

”Șeful statului amintește, în cererea de reexaminare, că prin Hotărârea Guvernului nr.1603/2004, cu modificările ulterioare, s-a aprobat darea în folosință gratuită a imobilului din Calea Victoriei”, se arat într-un articol publicat în România Liberă, în 14 aprilie 2007.

La un moment dat, inclusiv fostul premier Victor Ponta dă o Hotărâre de Urgență în cazul imobilului în care activa Grupul pentru Dialog Social.



Răspunde-i AICI lui Mihai Gâdea



Înainte de emisiune, Mihai Gâdea a postat pe pagina sa de Facebook mesajul lui Ion Rațiu despre democrație și libertatea de exprimare: ”Democrația însemnează că-l asculți pe om și apoi îi respingi punctul de vedere. Chintesența democrației se poate exprima printr-o singură frază: Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge pentru ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”.

 
Câți dintre români mai împărtășesc astăzi idealurile lui Ion Rațiu?”Democrația însemnează o înțelegere că omul este în...

Posted by Mihai Gadea on 22 Februarie 2016


Mihai Gâdea a anunțat săptămâna trecută, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate

Antena 3 a invitat telespectatorii la o întâlnire publică în Piaţa Constituţiei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei post confiscat
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close