Antena 3 CNN Actualitate Medicamentele pentru copiii cu TBC, deblocate după ce Antena 3 a prezentat cazul. Birocraţia punea în pericol vieţile a 900 de copii

Medicamentele pentru copiii cu TBC, deblocate după ce Antena 3 a prezentat cazul. Birocraţia punea în pericol vieţile a 900 de copii

Medicamentele pentru copiii cu TBC, deblocate după ce Antena 3 a prezentat cazul. Birocraţia punea în pericol vieţile a 900 de copii
de M.Z.    |    23 Ian 2015   •   16:40
Update 16.40 - Medicamentele pentru copiii cu TBC au fost deblocate, vineri după-amiază, după ce Antena 3 a prezentat cazul.

Circa 900 de copii bolnavi de tuberculoză din toată ţara au aşteptat aproape trei săptămâni medicamentele cu care se tratează. 
 
Tratamentul venit din India, ca o donaţie, a fost blocat în vamă, pentru că autorităţile au vrut să verifice dacă medicamentele sunt sau nu sigure, asta deşi donaţia vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 
 
Agenţia Naţională a Medicamentului a deblocat medicamentele imediat după ce cazul a fost prezentat la Antena 3.
 
Birocraţia a lăsat 900 de copii bolnavi fără tratament. Autorităţile spun că legislaţia nu permitea importul unor medicamente care din afara Europei.
 
Imediat după ce problema a fost făcută publică la Antena 3, Agenţia Naţională a Medicamentului a semnat brusc documentele care atestă că medicamentele sunt sigure.
 
În România, copiii bolnavi de tuberculoză sunt trataţi cu medicamente pentru adulţi.
 
Luni, medicamentele vor fi deblocate din vamă, după ce au stat acolo aproape 3 săptămâni, de pe 5 ianuarie.

×
Subiecte în articol: TBC Organizatia Mondiala a Sanatatii
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close