Antena 3 CNN Actualitate Medicii AU RENUNŢAT la greva generală. Guvernul deblochează 1.100 de posturi din Sănătate

Medicii AU RENUNŢAT la greva generală. Guvernul deblochează 1.100 de posturi din Sănătate

Medicii AU RENUNŢAT la greva generală. Guvernul deblochează 1.100 de posturi din Sănătate
Sursa foto: Foto: madhyamam.com
27 Noi 2013   •   19:48

Sindicaliştii din sistemul sanitar au renunţat la grevă. Guvernul a deblocat astăzi o mie de posturi, iar orele suplimentare făcute de angajaţii din spitale se vor plăti dublu. În plus, sindicaliştii au semnat şi contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

Medicii şi asistenţii care vor face ore suplimentare în zilele nelucrătoare vor fi plătiţi dublu. Mai mult, Guvernul a deblocat 1.100 de posturi, care vor fi scoase urgent la concurs.

"Guvernul, azi, a mai aprobat o hotărâre de Guvern prin care s-au suplimentat fondurile alocate Sănătăţii pentru trimestrul 4, cu 200 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că fondurile pentru trimestrul 4 sunt totalmente asigurate", a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Banii vor fi transferaţi de Minister către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât spitalele să aibă toate fondurile asigurate până la 31 decembrie 2013, spune Nicolăescu. Mai mult, la Ministerul Sănătăţii a fost semnat şi contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

În urma acestor modificări, sindicaliştii au renunţat la grevă.

"Ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat şi că obiectivul nostru primordial, contractul colectiv de muncă la nivel de sector a fost semnat, Federaţia Sanitas suspendă conflictul pe care îl are cu MInisterul Sănătăţii, deci greva se amână, serviciile în Sănătate îşi vor lua linia normală pe care au avut-o şi până acum", a anunţat preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu.

Pacea din Sănătate a fost semnată după ce premierul a cerut în şedinţa de Guvern ca problemele să fie rezolvate.

Aproape 100.000 de angajaţi din sistemul sanitar au fost la începutul acestei săptămâni în grevă de avertisment, timp de două ore.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close