Antena 3 CNN Actualitate METEO. Prognoza meteo până vineri. Vești proaste de la meteorologi

METEO. Prognoza meteo până vineri. Vești proaste de la meteorologi

METEO. Prognoza meteo până vineri. Vești proaste de la meteorologi
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Apr 2019   •   20:38

Vremea rămâne rece în mare parte din țară. Finalul de săptămână aduce precipitații.

Miercuri

În regiunile extracarpatice, precum şi în depresiunile intramontane, vremea va fi rece pentru aceastã datã îndeosebi dimineaţa şi noaptea, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Vor fi înnorãri temporare în vestul şi sud-vestul ţãrii, dar numai trecãtor şi izolat va ploua slab, iar la altitudini mari în zonele montane vor fi posibile şi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar noaptea, local, se va produce brumã, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în sudul Banatului şi local în zona Carpaţilor Meridionali, unde viteza la rafalã va depãşi 60...70 km/h, iar în celelalte regiuni va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8...9 grade în zona litoralului, pânã la 19...20 de grade în regiunile vestice, iar cele minime se vor situa în general între -4 şi 7 grade.

Joi

Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru aceastã datã din an în regiunile intracarpatice şi în general uşor sub acestea în restul zonelor. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporar susţinute în sudul Banatului şi zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, iar ziua, la cote mult mai reduse local şi în estul şi nord-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9...10 grade pe litoral şi 20...21 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime, în general, între -2 şi 8 grade. Noaptea, pe arii restrânse mai ales în Transilvania va fi brumã.

Vineri

În regiunile vestice şi nord-vestice, începând din orele amiezii înnorãrile se vor accentua şi local va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului. Vântul va avea intensificãri în Banat şi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în restul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, uşor mai scãzute pe litoral, iar cele minime între 1 şi 8 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close